Ако знаете какви феноменални свойства крие това традиционно българско ястие, няма да спрете да го приготвяте

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

“Доказано е, че в органолептичните свойства на фасула има много полезни вещества, които оказват въздействие върху съдовата стена. В смисъл, повлияват хипертонията. Това трябва да се знае, защото през последните години хората се увличат по някакви модели или мода, като например – “задължително закуска с овесени ядки”. Да, но това невинаги работи.
Не трябва да се изолират неща, които неслучайно са създадени и съществуват в нашата природа. Не случайно традиционна храна за българския народ е именно фасулът, тъй като той е незаменим източник на протеини. А ние какво правим, за набавянето на тези протеини разчитаме на месото.
Отидох в Родопите на квартира, а хазайнът ми даде рецептата за най-вкусното домашно крема сирене. Супер вкусотияСиренето крема е хем вкусно, хем лесно влиза в употреба, хем е и полезно. Освен това е подходящо за …Oct 29 2018vijti.com
Навремето не всеки ден в нашето ежедневие сме консумирали месо, имало дни, в които сме разчитали само на постни ястия.
Нашата кухня е създадена на базата на това, което се е раждало у нас. Затова именно фасулът в нашия случай се явява незаменим източник на протеини. Неговите свойства и въздействието му върху организма са много по-добри от това, което е донесено отвън.
Разбира се, овесените ядки са известни отдавна и сега имат своя ренесанс.

Но е много странно следното: преди години на базата на зърнените храни в България се произвеждаха много добри млечни каши за захранване на деца над 4-месечна възраст. Имаше млечно-ябълкова, млечно-оризова, млечно-пшенична и т.н. каши, с които захранвахме децата години наред. И те имаха прекрасно въздействие. И в един момент почти изчезнаха от рафтовете в магазините и се появиха бананови каши. Нима те са по-подходящи за българчетата? Може би е време да насочваме мисленето си към това да се води природосъобразен начин на живот. Просто да наблягаме на това, с което сме заобиколени”.

Особено ценни са ястията от фасул през зимния период, когато продуктите, консумирани от хората са с много намалено ниво на витамини. Самото ядене помага да се нормализира секрецията на стомашния сок, да се разтварят камъни в жлъчката. Антимикробните свойства на зърната придават благоприятен ефект върху хода на възпалителните заболявания.
Всеки веган ще загърби принципите си заради тази рецепта със свинскоКакво отличава добрия кулинар от лошия? Не, не само различните кухненски мъдрости, броят на годините…Oct 29 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!