Малко саламче, малко кашкавалче и кисело мляко – изяждат се до трошичка още парещи. Лесно, бързо, вкусно:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако са ви омръзнали традиционните милинки, тутманици, баници, то днес ви предлагаме да опитате нещо различно за закуска. Тези саламени хлебчета с кашкавал са вкусни, меки, засищащи, а румената им коричка не оставя никого равнодушен.

Приготвят се лесно – в общи линии от неща, които са налични във всеки хладилник. Да започваме – ето рецептата на тези вкусни хлебчета със салам и кашкавал :

саламени хлебчета

Хлебчета със салам и кашкавал

Продукти:

300 гр.брашно + 50 гр. за доомесване

250 гр.кашкавал

100 гр.салам (наденичка, шунка)

240 гр.кисело мляко

60 гр.меко масло

10 гр.бакпулвер

1 ч.л.сол

хлебчета със салам и кашкавал

Приготвяне:

В подходяща купа пресейте брашното. Добавете пресятите сол и бакпулвер и разбъркайте хубаво с тел. След това прибавете маслото (на стайна температура) и с ръка намачкайте в брашното, така че да се образуват трохи. Прибавете настъргания кашкавал и нарязания на ситно салам, след което хубаво разбъркайте. Добавете киселото мляко и започнете да месите тестото с ръце. Ще е доста лепкаво, но това да не ви притеснява.

Върху работния плот изсипете още малко брашно и отгоре прехвърлете тестото. Поръсете с още брашно и доомесете тестото, така че да се оформи вече нелепнеща топка. Разделете я на две, след което всяка половинка сплескайте на плоска питка с дебелина около 1 см. Прехвърлете питките в тава, покрита с хартия за печене и отгоре с нож за тесто разделете питките на триъгълници. Намажете ги с още разтопено масло и пъхнете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност – коричката трябва приятно да се зачерви.

Добър апетит!

Отнемат само 20 минути, а събират цялото семейство- 1,2 ръкави запретни и душата си с вълшебство напълни Много майки напразно се опитват да победят децата си да ядат дори малко домашна извара или сирене,…Sep 25 2020vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!