Домашен сладолед- то било толкова лесно, че е грехота да си купиш от магазина при положение, че можеш да си направиш сам

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Идва лятото, ас него и времето на освежаващите напитки и студения сладолед. Закупуването на сладолед е проста работа, но малко хора могат да зарадват любимите си хора с домашно приготвен сладолед. Днес ще споделим рецепта за сладолед, която дори едно дете може да приготви.

Италианска торта 12 лъжици. Най- простичките и лесни рецепти, понякога са и най- вкуснитеНай- вкусните рецепти обикновено са най-простите. Това правило важи и в рецептата за италианския сла…Mar 2 2020vijti.com

Домашно сладолед с мляко

СЪСТАВКИ

250 г ягоди
40 г масло
80 g захар
450 ml сметана
250 г кондензирано мляко

Сладоледът у дома е по-лесен за приготвяне, отколкото си мислите. Сега ще ви разкажем как да си направите сладолед с ягоди, на които всеки ще се радва.

 

ПОДГОТОВКА

Нарежете ягодите на 4 части. Ако ягодата е замразена, трябва да я размразите: оставете да лежи в чинията за 5 минути, след което изцедете разтопената вода.
Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие на слаб огън.

Добавете ягодите към маслото и разбъркайте добре..

Добавете захарта и варете плодове в продължение на 10 минути, от време на време разбърквайте

Разбийте сметаната на ниска скорост с миксер, постепенно увеличавайте скоростт. Колкото по-студена е сметаната, толкова по-бързо ще се разбие. Добавете кондензирано мляко и разбъркайте добре с помощта на силиконова шпатула.

Рецептата за домашно приготвен млечен сладолед може да бъде модифицирана с всякакъв друг пълнеж. Вместо ягоди, можете да използвате каквито плодове си пожелаете, които са ви под ръка и ви харесват повече.

Ако решите да приготвите сладолед от банани, пропуснете стъпката с топлинна обработка: по-добре ги пасирайте  и след това добавете към масата.

Споделете рецептата за домашно приготвен сладолед с приятели в социалните мрежи.

Шоколадово-бананова торта без печка и миксер – хрупкава основа, пухкав крем и вълнуващ вкус:Представете си – истинска вкусна шоколадова торта с парченца ароматен банан и хрупкава бисквитена ос…Mar 16 2020vijti.com

Източник:зажената

 

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!