2 мощни молитви за здраве и щастие към Св. Мина

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

На 11 ноември православната църква почина паметта на Свети Мина. Счита се, че той покровителства дома, семейството, здравето ни. Свети Мина се смята за патрон и покровител на всички народни лечители, знахари, войни, както и на хората, поели на дълъг път. Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома. При молба още оказва помощ в намиране на изгубени вещи. Не са един и два случаите и на сдобиване с рожба след молитва на бездетни родители. Миряни разказват, че по чудодеен път светецът е ходатайствал пред Бога за женитба на самотни души, и на деца при дефекти в говора.

Майчина молитва: Всяка майка трябва да знае тези думи за доброто на своите децаС тези думи трябва да се молите за вашите деца: Господи, безсмъртен, от когото излиза добро и благос…Nov 17 2019vijti.com

Прошба към Светеца
Молитва към Свети Мина Ти, Свети великомъченико Мина, горещ наш защитник в скърбите и нещастията ни, който предпочете небесното войнство повече от земното, а честта, славата, богатството и временните удоволствия съумя да обърнеш в любов към Христа, изцери душевните и телесните болки на (името на човека/имената) Запази ни здрави и непокварени …. (името), вразуми нас …. (името/имената), които сме потънали в духовната бездна на завистта и користолюбието. Запази душевна и телесна чистота на … (името), от всички плътски пожелания и страстни изкушения, защити ни от нашите видими и невидими врагове, които безпричинно ни притесняват и измъчват нашата смирена душа, прогони всякакво сатанинско и лукаво на врага действие и ни очисти от нечистите духове, които зловредно влияят на нашия ум. Аз…. (името), сега смирено моля със сърце изпълнено с вяра, помогни на … (името) в тези нужди, в които се намира и изпълни тази смирена молба: скърбите и плача на твоите раби, които с вяра ти се молят обърни по- скоро в радост и всички запази от Божия гняв и от вечното наказание, защото твърдо сме уверени, че с Твоето ходатайство и с Твоята силна помощ ще бъдем спасени и избавени от всякаква скръб, и беда, та да прославим чудния чрез твоите светии Христа Бога, който с благодатта и добросърдечието си ще ни дарува мирен, спокоен и безгрешен живот, за да го преминем благополучно, а в бъдещия – да застанем от дясната му страна на всичките светии на човеколюбието на безначалния Отец, Пресветия, Преблаг и Животворящ негов дух. В Твое име и в името на Господа Бог, нашия Иисус Христа, Амин!

Молитва

Молитва към Свети Мина О, пречуден и бърз помощниче, Христов страдлец и чудотворец, велик сред мъчениците Мина! Ето, както виждаш, ние със сълзи прибягваме към тебе, горещ ходатай за нас пред Бога, целуваме иконата ти с вяра и любов, и чрез тебе умоляваме Бога, Който е дивен в Своите светии! Погледни милостиво на нашите въздишки, досточудни, и изпълни всички богоугодни просби на нас,които с любов те почитаме: изцели нашите болести,излекувай недъзите ни; ако е полезно за нас, намери изгубените от нас вещи, та да се утешим и да се усили вярата ни; ето, гледаме на твоя образ като на тебе самия, спомняме си подвига на твоето страдание и вярваме,че в тоя миг се молиш на Бога за нас, многогрешните,стоиш заедно с нас в тоя храм и чуваш всички наши умилени просби, които отправяме към тебе. Затова без съмнение вярваме, с надежда се помазваме с елей от твоята икона, и според вярата си получаваме изобилна благодат от Бога, поради което с веселие ти благодарим и те възхваляваме с тези думи: „Радвай се, великомъчениче Мùно, бърз помощниче на тия, които те обичат!

Житие
Св. Мина бил войник в Египет. Христолюбивият Мина не стоял дълго време в армията, а се оттеглил в пустинята до град Котуан и продължил да общува с Бога. Веднъж на тържеството в чест на езическите божества, гражданите устроили шумни злелища и гнусни жертвоприношения. Като научил за това, отшелникът Мина влязъл в града и започнал да изобличава самозабравилите се езичници. Градоначалиник наредил да бъде арестуван смутителят на това тържество.За вярата след мъчения бил посечен с меч в 296 година при Диоклетиан и Максимиан. Светите останки били отнесени в Александрия, където е погребан в почести. Впоследствие на това място била построена църква в името на светия мъченик и по молитвите към светеца в нея станали множество чудеса.

Напътствия към християните от Светите отци:
“- Обичайте се – повтарял той, – обичайте се един другиго със свята любов и не задържайте гняв един срещу

друг. Не се мамете от нищо. Не прилепвайте сърцата си към нищо земно. Ще оставим всичко това тук. Само
добрите дела ще дойдат с нас на онзи свят. По-често трябва да се молим и да оплакваме греховете си, и
не само своите, но и греховете на ближния си.

Ако някой поиска от теб съвет, отговори каквото знаеш, но предварително се помоли вътрешно и се настрой
на Божията воля, говори просто, не мъдрувай, не се старай да влияеш. Ако е за полза, Божията благодат
ще направи това.

Осъждащият винаги греши и съди неправилно, понеже не знаем причината, поради която греши
съгрешаващият, а съдим според своето устройство.

Кой както е настроен, такива изводи прави и за другите,
тъй като кривото око гледа криво всички.

Много добре е казал преподобни Доротей: “Ето, ако някой човек стои
край ъгъла на някоя сграда и покрай него минат трима души, всеки от тримата ще си помисли за него според
своето устроение.

Вярващият ще си помисли: “Вероятно чака да бият камбаната и ще отиде на църква”. А
крадецът ще помисли: “Щом се стъмни, ще тръгне да краде”. А блудникът ще си помисли: “Сигурно причаква
някоя жена, за да извърши грях”. Казано е много справедливо и това се вижда почти на всяка крачка.

Знай, че скърбите в живота са неизбежни. Господ е казал: В света скърби ще имате. Ако не би имало
скърби, не би имало и спасение – казват светите отци. Господ е избрал за проповед светите пророци и светите
апостоли, но не е отнел скръбта от тях. А нашият Господ Иисус Христос, съвършен Бог и съвършен човек
(освен в греха), е живял скръбен живот на Земята.

Той е търпял от сътворения човек укори, хули, презрение,
побои, дори до позорна смърт чрез разпване.

Съветвам те, не унивай, търпи, моли се и се старай да бъдеш
мъдра като змия и кротка като гълъб (виж Мат. 10:16).

Ако прибягваш към Бога, Той по Своята милост ще
те направи мъдра, и ще ти даде гълъбова кротост.

Амин!

МОЛИТВА НА ИГНАЖДЕН: АЗ КАНЯ ТЕБ, ГОСПОДИ, ПРЪВ ДА ПРЕКРАЧИШ ПРАГА МИ ДНЕС…Игнажден. От това кой пръв ще ти влезе днес в къщата, зависи каква ще е цялата година. Аз каня любов…Dec 20 2019vijti.com

Източник:лечител

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!