За болните в София шефът на ВМА: Жената е в тежко състояние в шокова зала, мъжът е по-добре

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мъж и жена са с коронавирус в София, жената постъпва днес, 66-годишна е, в тежко състояние, интубирана в шокова зала. Няма данни да са пътували в чужбина, с оскъдни данни, че синът им е работил в Илиенци. Това разкри пред журналисти ген.-майор след видеоконферентната връзка с лидерите на ЕС в МС, в която бе заедно с премиера Борисов.

Сериозно предупреждение на италиански лекар, който се намира в окото на епидемията от коронавирус Д-р Даниеле Макини е италиански доктор от болница “Хуманитас Гавацени”, в град Бергамо, Северна Ит…Mar 11 2020vijti.com

„Вътрешното отделение да бъде изолирано, дезинфекцирано, да се изолират, да се установят контактните лица – 89 са установени, и започва процедурата по тяхното изследване, карантина. Двамата пациенти остават в болнично лечение – жената е в тежко състояние, мъжът – не чак толкова“, обяви какво предстои за двамата и за организацията в „Пирогов“.

„Мерките, взети от страните в ЕС, са най-разнопосочни, но има някои, които следват определена логика. Засега са обявили ваканция за децата за този вирус там, където има по-голямо разпространение.

Щабът ще обсъди тези мерки довечера, ще даде предложения утре на правитеството. Но децата не са най-застрашени, най-застрашени са възрастните – баби, дядовци. Както казват в Германия „внуците може да убият бабите и дядовците си“. Съвсем прав е премиерът, че трябва да предпазим и съхраним нашите възрастни хора“, подчерта проф. Мутафчийски.

„Мерките, набелязани досега, включително и тези, които търпяха критики, са съпоставими както и у нас, така и в ЕС. В някои държави има и по-драстични мерки, както и някои, които гледат по-лежерно и понесоха критики.

Всяка сутрин министрите на здравеопазването ще имат конферентни връзки как се развива епидемията и кои мерки дават резултат. Защото се изтъкна, че с еднакви или различни мерки, още не знаем кое дава резултат. Единствените мерки, дали резултат, са китайските – те са изключително драстични. Но трябва да са запазим баланса, за да не се блокира живота“, каза проф. Мутафчийски.

Заради коронавируса Северна Корея може да разстреля хора, доближили границата, предупреди КитайВластите в Китай съобщиха на своите граждани да не се доближават прекалено близо до границата със Се…Mar 9 2020vijti.com

Източник:лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!