2-годишно българско дете почина в болница

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

2-годишното българче Диего Георгиев е починал в италианска болница. Родителите му Ангел и Ваня, които живеят от дълги години в Италия, смятат, че синът им е можел да бъде спасен.

Според тях, ако детето било преместено часове по-рано в болницата на Болоня, където трябвало да бъде оперирано, можело и да оживее, предава „24 часа“.

Диего, който на 24 юли щеше да навърши две години, почина на 18 юни след светкавично бързо развитие на заболяване, чийто характер все още трябва да се установи. Това ще стане след аутопсия на 25 юни. Двамата българи, жители на Гамбетола, провинция Форли-Чезена, са направили официално оплакване пред карабинерите на град Чезена, вследствие на което Прокуратурата на Болоня е открила дело за смъртта на детето.

Разследване трябва да установи дали има закъснение и лекарска вина за фаталния край. Делото е за непредумишлено убийство срещу неизвестни извършители. Сега трябва да бъде направена нова, независима аутопсия, която да хвърли яснота за причините за смъртта на детето.

Хипотезите на лекарите са много, но никоя досега все още не е окончателна – че става въпрос за рядък вид менингит, за миокардит, за COVID.

15 годишна ученичка почина в болницата в Сливен след лечениеУжасна трагедия е станала в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. 15-годишно момиче е починало след н…Jun 22 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!