105-годишен пловдивчанин: Не се страхувам от „короната“, чакам си рождения ден

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Най-възрастният пловдивчанин Александър Николов, който е на 105 г., не се плаши от вируса. Чака с нетърпение рождения си ден на 12 юли и още отсега е предупредил членовете на пчеларското дружество под тепетата, на което е почетен председател. „24 часа“ също получи покана да отбележи празника му.

11 съвета как да опазим бабите и дядовците от коронавирусаЖивотът вече не е същият. Дори и да умрем всички от коронавируса, живеенето с мисълта, че всичко е о…Mar 14 2020vijti.com

„Преминал съм през много тежки изпитания. Ще преживея и „короната“, убеден е столетникът. Казва, че не ходи насам-натам и се е изолирал, както призовават властите. Двете му дъщери го зареждат с продукти. Допреди десетина дни Николов излизал по малко навън и както обикновено, изкачвал пеша 72-те стъпала до апартамента си. Наскоро обаче паднал вкъщи и го наболявал кръстът. Затова сега се разхождал из стаите. Дълголетникът не е променил навиците и хранителния си режим, който спазва от десетилетия.

„Сутрин закусвам с резенче ябълка, лъжица мед и орехова ядка. След това си приготвям кафе с много мляко и хващам вестника“, разказва Александър Николов. Обядът му се състои от супа. Следобед задължително хапва сладкиш, предпочита паста. Вечерята му е филийка хляб с тахан халва и купичка сутляш.

„Лягам си и ми е леко на стомаха. Никога в живота си не съм преяждал. Вероятно на това, както и на въздържанието от алкохол и цигари, се дължат многото ми години“, смята пловдивчанинът. Срещу вируса препоръчва мед и прополис като природен антибиотик. Бил е пчелар до 96-атата си година и се е убедил в лечебните им свойства.

Осъдиха 49 баби и дядовци в Русе без те да знаят за това и да се защитят, вижте схемата49 души в Острица, Русенско получават писма от частен съдебен изпълнител, в които ги призовават да з…Mar 5 2020vijti.com

Източник: 24часа

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!