11 съвета как да опазим бабите и дядовците от коронавируса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Животът вече не е същият. Дори и да умрем всички от коронавируса, живеенето с мисълта, че всичко е окей и ще отмине, не е проява на здрав разум. Бодряческите твърдения, че китайският коронавирус не е по-смъртоносен от сезонния грип, са пълни глупости, дължащи се на системни пропуски в образованието по математика, каквото имат почти всички българи. Ако смъртността от сезонния грип е 0,1-0,3%, от коронавируса е между 3,5% и 8% в Ломбардия, което не е два процента повече, а близо 4000%. Затова пазете бабите и дядовците.

103-годишна жена се възстанови от коронавирус за по-малко от седмица

103-годишина жена от Китай се е възстановила от коронавируса за шест дни след обстойно лечение в У…Mar 13 2020vijti.com

1. Не ги пускайте да ходят никъде – по пенсионерски клубове, аптеки и особено джипита. Чакалните пред болничните кабинети са може би най-опасното място, защото те са тесни, има много хора и е много вероятно да има и някой заразен.

2. Вече не е нужно безкрайното заверяване на рецептурните книжки – ще важат рецептите до края на годината.

3. Не им позволявайте физически контакт – здрависване, целувки и прегръдки.

4. Избягвайте посещенията на много хора. Достатъчно е един от семейство да им носи продукти, но не да ходите цялата фамилия и особено малки деца. Те всъщност са най-рискови за пренасяне на заразата.

5. За хроничните заболявания да контактуват по телефона с лекарите си. Знаем, че те не са много отзивчиви по телефона, но сега са длъжни да го правят.

6. Да спрат с плащането на сметки, засичане на водомери и други комунални баналности.

7. Да не влизат в градския транспорт по никакъв повод.

8. Да си правят разходки в парковете по безлюдни места.

9. Ако има как, направете им банкова карта, за да си получават пенсията безконтактно.

10. Запасете ги с лекарствата за хронични болести – нека имат поне за месец.

11. Купувайте храни по на едро, за да не се налага непрекъснато обикаляне по магазини. Без да има презапасяване, но вместо половин хляб вземете им три и така няма да се налага да излизат цяла седмица.

Китай: Военните на САЩ пуснаха коронавируса в УханОфициалният представител на Министерството на външните работи на Китай Чжао Лицзян направи предполож…Mar 14 2020vijti.com

Източник:24часа

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!