Училище в София пламна с коронавирус! 8 учители са заразени

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Осем учители в столичното 55-о СУ „Петко Каравелов“ са с коронавирус, потвърдиха пред „Монитор“ от общината.

Рано тази сутрин един от педагозите проявява симптоми на инфекцията. Директорът на учебното заведение прави тестове на всички преподаватели и осем от тях излизат положителни, като 7 са на преподаватели.

COVID-19 напъпли „На кафе“! Ето кой от панелистите на Гала е с коронавирус (Снимки): Много известни личности у нас вече преболедуваха COVID-19 – някои по-леко, други стигнаха до болни…Sep 10 2020vijti.com

Столичната РЗИ вече провежда тестване на контактните лица, в това число и на ученици.

Две учителки от заразените с коронавирус преподаватели в столичното 55-о СУ „Петко Каравелов“ в квартал „Дървеница“ са имали контакт с част от учениците през вчерашния празничен ден – 15 септември. Те ръководят предучилищна група и първи клас и са били заедно с част от децата при откриването на новата учебна година. Затова утре и в следващия ден, в РЗИ-София, ще бъдат направени тестове на всички деца, потвърдиха от регионалната инспекция за „Монитор“ като допълниха, че резултатите ще станат ясни на третия ден.

„Децата са извикани заедно с родителите им, но на възрастните тестове няма да се правят. Ако излезе някое дете положително, тогава ще бъдат тествани всички най-близки в семейството“, обясниха от РЗИ.

От там обаче нямат сериозни притеснения, защото през цялото време вчера всички са били с маски, а контактът с учителките е бил от далеко и за кратко.

Останалите петима преподаватели са от по-горни класове и не са имали контакт с ученици, допълних от РЗИ.

Общо персоналът в 55-о училище е над 100 човека.

Най-богатият български лекар Генчо Начев в болница с коронавирусЕмблематичният професор Генчо Начев от 3 седмици се лекува в специализираното отделение на ВМА от ко…Sep 5 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!