Топ прокурорът Васил Миков се самоуби

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Прокурорът от Върховна касационна прокуратура Васил Миков е намерен прострелян в жилището си, съобщават от прокуратурата. Той се е самоубил със законно притежавания си пистолет, е водещата версия. Сигналът е получен в 15,35 ч. на тел. 112. В жилището се извършва оглед, като на място са изпратени прокурор и дежурен прокурор.
61-годишният Васил Миков е първият административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна, до смъртта си беше прокурор във Върховната касационна прокуратура. Той е известен с факта, че през 1998/1999 г. на два пъти беше кандидат да наследи бившия главен прокурор Иван Татарчев, но не успя да мине през ситото на Висшия съдебен съвет.
Румен Радев разбуни парламента с критична реч: Обвини властта в необуздана корупция по високите етажиГЕРБ го обвиниха, че заплашва обществения мир Новата парламентарна сесия започна с обръщение на през…Sep 4 2019vijti.com

Веднъж беше пренебрегнат заради тогавашния шеф на спецследствието Бойко Рашков (чийто указ за назначаване не беше подписан от държавния глава), а втория път заради бившия заместник-министър на правосъдието Никола Филчев. Малко след като президентът Петър Стоянов подписа указа му за назначаване (през февруари 1999 г.), Никола Филчев натири Миков в Кърджалийската окръжна прокуратура.
Националното сдружение на българските прокурори е учредено от 13 прокурори още в началото на месеца, но бе регистрирано в съда на 18 октомври. В управителния съвет на новото сдружение, освен Васил Миков, са още Валери Първанов от Върховна касационна прокуратура и Анна Банкова от Върховна административна прокуратура.
Преди години Васил Миков бе сред най-яростните критици на едноличния управленски стил на главния прокурор Никола Филчев.

Тогавашният главен прокурор предложи смяната му – очаквано от магистратите. През 1999 г. Миков бе основен конкурент на Филчев за поста на главен прокурор, но събра само 11 гласа, а Филчев получи поста с 14 при гласуването във ВСС.
Вacил Микoв e рoдeн нa 1 май 1958 г. Зaвършвa гимнaзия в гр. Тoлбухин прeз 1976 г. и ЮФ нa CУ „Cв. Климeнт Oхридcки“ прeз 1984 г.
Рaбoти кaтo cъдия изпълнитeл, cъдия и прoкурoр в Бaлчик, Дoбрич и Вaрнa, къдeтo e първият aдминиcтрaтивeн ръкoвoдитeл нa Aпeлaтивнaтa прoкурaтурa дo 2006 г., cлeд тoвa e прoкурoр във ВКП.

Колегите му го познават като сърдечен, спокоен, овладян, силен човек. Някои от тях са разговаряли с него само преди дни. Изумени са от решението му да сложи край на живота си и недоумяват каква може да е причината. Днес той изобщо не дошъл на работа. По-късно колегите му научили черната вест от медиите.
Източник: Лупа
Дариткова: Радев има 2 години, за да докаже, че не е най-негативният държавен глава„Не знам дали е коректно да се обърна към президента, който току-що ни напусна. За нас беше знаменат…Sep 4 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!