Татяна Дончева: Слугите на ГЕРБ трябва бъдат отстранени от администрациите

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„Хората, които са слуги на ГЕРБ, трябва да бъдат отстранени от държавната администрация. Няма страшно. Видя се, че ГЕРБ не е непреодолим. И че Бойко Борисов ще си отиде, но гербаджийството ще остане още дълго. То ще бъде преодоляно с търпение“

Това каза Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън!“ по bTV

Анализ: Има само 1 начин ГЕРБ да помете душманите си на изборите на 11 юлиНа 11 юли ГЕРБ може да се срине, но може и да триумфира както никога досега. Достатъчно е да се наве…May 12 2021vijti.com

„Нямам съмнение в необходимостта от закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Този орган е за репресия от сегашната изпълнителна власт. Това е инструмент за натиск, изнудване и рекет. Как е възможно прокурори от спецпрокуратурата и бивши следователи да участват в ограбване на граждани по случая „Осемте джуджета“.

Спецпрокуратурата не можа с години да напише един свестен обвинителен акт на Станка Марангозова. Там най-малко се водят дела срещу истински престъпници. За тези хора обикновено има споразумения. Гешев може да си ги брои като осъдителни присъди. Но това не са истински присъди“, заяви Дончева.

„Ефективната борба с корупцията се води от нормалната съдебна система, а не от спецоргани, създадени за рекет. Там се държат с години неосъдени лица. Закриването беше гледано като един законопроект на „Демократична България“. Той е много добър. Делата ще си минат в старите съдилища. Сега винаги се слага ОПГ, когато не е налице. Какво е това магистратите в спецсъда да получават в пъти по-големи заплати. Да не говорим какво значи измислени дела. Съвсем не се отменя анализ на дейността на спецсъда. Трябва да се види колко дела има. Имам дела в спецсъда. Те по 7-8 години приключват на първа инстанция. Имам дело от Добрич и където са кръстили едни 15 души ОПГ не зная защо. Разследват ги за земеделски земи. Те нямат връзка помежду си. Не можем две години да ги съберем“, обясни още Татяна Дончева.

„На кмет една година са му правили проверка. Накрая викат дъщеря му. В нормално правораздаване деца имат право да откажат. И аз и казвам да не дава показания. Отива момичето и разказва това на полицаи, пратени в спецпрокуратурата. Те казват да отида при тях. попитах ги дали имат НПК, за да покажа в кой член пише. Те ми вадят един и ми четат текстове, които не касаят. Аз има показах текста. Това момиче имаше едногодишно дете, оставено в Северозапада. Накрая я пуснаха и дадоха призовка отново да отиде. Натискат кмета за доноси на гербаджийски активисти. Това нещо е инструмент за рекет. Всички кметове и бизнесмени, които не се подчиняват, бяха вкарани там за рекет.

Правосъдният министър трябва да извади списъка на прокурорите и да види къде са завършили. Те за завършили пуцове и идват то районни нива, прескачайки няколко. Има няколко читави прокурори, които просто се чудят как да се сгърчат. Трябва ни правосъдие, готово да разследва тежки престъпления. Сега те са на толкова начално ниво, че не могат да се ориентират. Конституцията забранява извънредни съдилища“, разкрива Татяна Дончева.

Стела Николова: Сега стана ли ви ясно откъде са 800 000 гласа за ГЕРБ на 4 април?Нали разбрахте, че от 586 милиона за 74 обекта за укрепване на свлачищни райони, са предплатени аван…May 10 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!