СЗО: Препоръчително е само болните да носят маски

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

От Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че все още препоръчват да не се носят маски, освен ако не сте заразени с коронавирус или не се грижите за някой, който е болен, информира Си Ен Ен, предава News.bg.

Баба Златка на 80 години шие безплатно маски и ги дарява на хората! Адмирации! Нека внесем малко позитивизъм и видим доброто в тАзи ситуация. Все още има добри хора, които искат…Mar 24 2020vijti.com

Няма конкретни доказателства да има някаква потенциална полза от масово носене на маски. Всъщност има някои доказателства, които показват точно обратното, ако маските не се използват правилно, обяви доктор Майк Райън, ръководител на програмата за извънредни ситуации на СЗО.

Отделно той отбеляза, че има сериозен проблем – недостиг на маски в световен мащаб.

В момента хората с най-висок риск да се заразят с този вирус са здравните работници на предна линия, които се излагат на риск всяка секунда. Мисълта някой от тях да не носи маска е ужасяваща, подчерта експертът.

Райън предупреди, че коронавирусът няма да си отиде от само себе си.

По-рано българските власти задължиха всеки да носи маска извън дома си.

Австрия ще изисква от гражданите да носят маски в супермаркетите, но маските ще им се предоставят на място.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 638 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 30 000. Регистрирани са случаи в 202 държави и територии. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 741 000 случая и над 35 000 починали в 177 държави, възстановили са се над 156 000.

Разследват аптекар, продавал маски по 10 лева бройкатаСофийската районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажбата в столична ап…Mar 26 2020vijti.com

Източник:дунавмост

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!