Родопчанин почина в Англия, остави сираче на 10

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Спешна акция за събиране на дарения за прибирането на тялото на починал в Англия родопчанин обявиха жители на рудоземските села Елховец и Чепинци.

„Нуждаем се от помощ за наш съгражданин, родом от село Елховец. Венцислав Димитров на 54 години е починал в Англия миналата неделя. Жена му също е починала и оставя 10-годишно сираче. Необходими са 3000 евро, за да го приберем обратно при близките му“, обявиха младежите, инициирали кампанията от Чепинци, пише marica.bg.

Мъжът починал в Англия най-вероятно от инфаркт. Той е баща на 10-годишното момиченце, което остава кръгъл сирак, след като майка му починала преди 8 години. Починалият отдавна не живее в Родопите, живял е по Пловдив, Гърция, Англия, жителството му е в Пловдив, след като си купи къща там, казаха запознати със случая. Детето в момента е при близки в Пловдив.

Най-вероятно ще се наложи да се съберат още средства, въпреки че младежите от селото са много дейни и събраха доста дарения за много кратко време, каза кметът на Чепинци Мустафа Брахимбашев.
Мъжът имама много близки тук, които са се ангажирали да го приберат и много хора се отзоваха с дарения, кой с колкото може, каза кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Спомен за Радой Ралин Да си припомним някои от най-вълнуващите послания, които ни остави той – човекът, писателят, демок…Apr 10 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!