Разследват аптекар, продавал маски по 10 лева бройката

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажбата в столична аптека на предпазни маски за лице на цена 10 лева за брой. Делото е след сигнал на тел. 112 от клиент на аптеката на бул. „Янко Сакъзов“ 86 в София. Той се шокирал, когато му били поискани 10 лева за една маска. 12 излизали 120 лева.

Полицаи сами си купували маски и ръкавициПолицаи от различни градове и села в България се оплакаха в социалните мрежи, че нямат достатъчно пр…Mar 25 2020vijti.com

На място веднага отишли служители на Пето районно управление в столицата. Те лично се уверили, че търговецът продава една маска за 10 лева.

Полицаите снели от него обяснения. Пред униформените той заявил, че купил предпазните средства на цена от 4 лева за брой. Разходите му за преопаковане (поставяне в отделен плик) възлизали на 1 лев за една маска.

Върху това се начислявало ДДС, а печалбата възлизала на 4 лева.

Търговецът обяснил още, че предпазните маски не били за еднократна употреба, а тяхното ползване можело да се осъществява в продължение на 48 часа.

Днес прокурор е образувал досъдебно производство за това, че търговецът е продавал предпазни средства на цена над определената или преди да е определена или утвърдена по установения ред.

Деянието е извършено в условията на обявено извънредно положение на територията на Република България.

Баба Златка на 80 години шие безплатно маски и ги дарява на хората! Адмирации! Нека внесем малко позитивизъм и видим доброто в тАзи ситуация. Все още има добри хора, които искат…Mar 24 2020vijti.com

Източник:дунавмост

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!