Радев: Държавата не може да се намесва в независимата БФС

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Според държавния глава футболът е огледало на състоянието на държавата
„Футболът е огледало на състоянието на държавата ”. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод напрежението и оставките в БФС.

Десислава Радева вдигна пищна морска сватба СНИМКИПищна морска сватба е вдигнала първата дама Десислава Радева, научи „Ретро“. Щастливият повод върнал…Oct 10 2019vijti.com

„Не трябва да съдим за футбола като някакво единично дело и явление в държавата. Каквото ни управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол. Вчерашните действия са блестящо доказателство за това. Не искам в никакъв случай да се превръщам в адвокат на президента на БФС, най-малкото заради липса на характер на терен и заради самата игра. За мен е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от държавата Федерация“, допълни още Радев.

Според него това е станало практика за много други институции. „Освен това мисля, че със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите се саморазобличиха. Нито една организация не носи отговорност за поведението си на феновете“, допълни още държавният глава. Според него нито една федерация не може да изземе органите на реда и държавата.

„Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят“, допълни още държавният глава. Източник: novanews.bg

Деси Радева захвърли задръжките и се пусна по минижупДecи Paдeвa ce пycнa пo минижyп
Дecи Paдeвa чyĸнa 50, нo пoĸaзa нeвepoятни ĸpaĸa. Πpeзидeншaтa и гeн…
Oct 9 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!