Плевнелиев зае мястото на Цветанов в ГЕРБ

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Първият, който днес излезе на трибуната на националната работна среща на ГЕРБ с кметове и общинари в София бе експрезидентът Росен Плевнелиев, който преди това бе седнал до Бойко Борисов. Той поздрави ГЕРБ с „разгромната изборна победа“. „Да не се забравя от 2006-а до сега 13 години ГЕРБ спечели доверието на хората, на всеки от изборите, с изключение на президентските.“, заяви Плевнелиев.

ЦИК глобява bTV заради репортаж за ремонта на Графа по жалба от ГЕРБ: било агитация срещу ФандъковаКомисията издава два акта срещу телевизията, вторият е за материал за обезщетения за умъртвени прасе…Oct 29 2019vijti.com

Бившият президент отсъди, че ГЕРБ е водещата политическа сила и ще получава и вбъдще най-голямо доверие от българските граждани. „Доверието лесно се дава, лесно се губи, често обаче ние ще сме в ситуация , когато все по-трудно ще се дава и лесно ще се губи. Работете ден след ден за доверието, с лице към хората, с качеството на добри стопани, а те ще ви отвърнат с доверие.“, заключи бившият президент.

Не винаги съм дипломатичен и това е позитивно качество. Минаха тежки избори, резултатите са ясни, Много бяха тези, които точно на тези избори говориха за това, че има огромни изборни манипулации. Това бяха тези, които не казаха нито една дума и замълчаха, когато бе извършена най-голямата изборна манипулация Костинбродската афера.

„И президентът Радев, и Нинова и г-жа Манолова, и Слави Трифонов и всички други мълчат и не са казали една дума за своято оценка какво се случи в Костиброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, на които бяха основните действащи лица.“, извиси глас експрезидентът.

На тези избори се говореше за борба с корупцията, но нито един от тези хора, които се вживяха като говорители, не дадоха работещо решение как да стане това, добави Плевнелиев.

Той насочи стрелите към държавния глава Румен Радев и заяви:

„Президентът на България от 3 години громи Народното събрание и правителството ежедневно. Но и до днес по тема корупция не е излязъл с една инициатива, едно решение. Когато той назначи свое служебно правителство, с министър-председател Герджиков, самият премиер каза: „Съжалявам, но върху мен имаше натиск от президентската итнистутиця за задкулисно решение.“, върна се назад Плевнелиев.

„Тези, които говорят за диктатура днес, не са дали едно решение….И Радев, и Манолова и Нинова мълчат и не дават оценка. Така показват зависимостите с комунистическия тоталитарен режим. Същевременно громят някаква измислена еднолична система“, заключи Плевнелиев.

Плевнелиев разкритикува остро и „Демократична България“ заради подкрепата на Мая Манолова. „Изпитвам унижение от градската десница и от ръководството на Демократична България да влезе в съюз с Мая Манолова“, каза той.

Това, което се случи на балотажа, толкова много пъти направо да си изберат мая Манолова за шеф, а си вървят напред и да се знае кой кой е, заяви бившият президент.

Снимки: Агнес Методиева

Източник: ЛУПА

Борисов към ГЕРБ: Който иска да живее по-луксозно, няма място при насПремиерът Борисов отправи предупреждение към структурите на ГЕРБ да си извадят поуката от скандал „А…Oct 11 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!