Борисов към ГЕРБ: Който иска да живее по-луксозно, няма място при нас

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Премиерът Борисов отправи предупреждение към структурите на ГЕРБ да си извадят поуката от скандал „Апартаментгейт“, който е нанесъл тежки вреди на партия. „Апартаментгейт беше тежък удар за нас по време на Евроизборите. Всеки, който прецени, че трябва да живее по-луксозно от останалите, няма място при нас“. Предупреждението Борисов отправи на среща с партийния актив в Ямбол. Той бе придружен от земеделския министър Десислава Танева, която е и областен координатор на ГЕРБ в Сливен.

„Най-много ние вярваме в демокрацията. Най-демократичното е да върнеш властта на онзи, който ти я е дал“, подчерта той.

5,6 млрд. лева са дадени за здравеопазване. Близо 4 млрд. сме дали за националната сигурност и повишаването отбранителните способности на армията тази година, посочи премиерът. По отношение на българската икономика Борисов изтъкна, че за пръв път износа превишава равнището на вноса.

Предизборно от Борисов: Не се ли радвате на най-високия БВП в историята на БългарияКато карате по Южната дъга, не се ли радвате? На най-високия в историята на България БВП не се ли ра…Oct 8 2019vijti.com

Според премиера битката на местните избори ще бъде много тежка.

Той призна, че това е единствената партийна среща, на която присъства. „Не присъствам, защото всички микрофони са насочени към мен. А в ГЕРБ имаме прекрасни хора, имаме вече добри ръководители. Дори на предизборната кампния в София не отидох, защото Йорданка Фандъкова вече има опит и може сама да се справя“, обясни премиерът.

И разкри, че е дошъл в Ямбол, за да успокои духовете. Както е известно в ГЕРБ-Ямбол имаше разнобой за кметската номинация. След като сне доверието си от досегашния градоначалник Георги Славов, партията издигна областния управител Димитър Иванов. „Какво толкова делите в тоя Ямбол?“, зачуди се Борисов.

„Ще ходя още един път в Шумен, защото там битката с ДПС минава граници. Демокрацията и честните избори са толкова важни, колкото всичко останало. В смесените райони, а и по принцип, основният ни опонент е ДПС, защото те са единствената организирана партия“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и тревожната ситуация в Сирия и заяви, че поддържа контакт с Турция, за да се следи създалата се ситуация. Премиерът посочи и проведения в четвъртък телефонен разговор между него и Майк Помпео, държавния секретар на САЩ, с когото също са обсъдили проблема в Сирия.

„Не бива войната в Сирия да предизвика огромна бежанска вълна към нас“, категоричен бе Борисов. Той настоява споразумението между Европейския съюз и Турция да се спазва, за да се предотвратят подобни кризи.

Борисов за новия асфалт на Хемус: Изядоха скалата. Всичко се реже като филия с маслоНяколко дни след като обяви, че ще си тръгне от политиката, когато автомагистрала „Хемус“ стане напъ…Oct 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!