Николета Маданска 40 дни между живота и смъртта! Показа за първи път малкия Михаил (Снимки):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Малко повече от месец, след като стана майка за втори път, спортната журналистка Николета Маданска предизвика буря от интерес с пост в Инстаграм. Поводът бе една от най-спазваните традиции у нас –  40-ия ден от раждането на втория ѝ син Михаил .

Мъникът е кръстен на бащата на половинката на Венелин Петков – треньора Михаил Мадански.

Майка фурия! Николета Маданска с две бебета взе акъла на мрежата / СНИМКИС пълна пара продължава традицията на Николета Маданска да отбелязва първите 12 месеца на своето беб…Feb 1 2022vijti.com

Николета Маданска църква

“40 дни от раждането на Мишо. Знаете ли, че няма нищо християнско в масовата практика у нас да се прави „парти“ за „орисване“ на бебето или така наречената погача за новородено? Това, което се прави всъщност, е изобразено на иконата зад мен на втората снимка – Сретение Господне (представянето на 40-дневния Младенец в храма от майка му).

Николета Маданска храм

Счита се, че до 40-тия ден на детето родилката е „нечиста”. До този момент и майката, и бебето, се намират между живота и смъртта, между земята и небето. В края на четиридесетте дни майката и бебето посещават църква, където им се пее т.нар. „очистителна молитва”. Това направихме ние с Йоан миналата година, а сега и с Мишо. Съчетахме го с разходка до манастира, а питка си хапнахме за здраве“, обясни младата майка.

Николета Маданска бебе

Питката със сигурност е нейно производство. За първи си син Маданска всеки месец приготвяше торта, за да отбележи рождения му ден, която хапваше предимно баща му Венелин Петков, който от журналист се преквалифицира на учител, припомнят от Hotnews.bg.

бебешка погача

Манастирът „Свети Йоаким и Анна“, който е избрала Николета се намира в местността Мали дол на Витоша, на около 2 км югоизточно от Бистрица. В селото, което сега е един от кварталите на богатите в София Маданска и Петков живеят от години.

Николета Маданска стана майка за втори път, вижте как кръстиха бебето / СНИМКАРождество Христово донесе на спортната редакция на Би Ти Ви бебе. Популярната тв журналистка Николет…Dec 29 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!