Мъж получи грешен положителен тест за Ковид, притесни се и почина от инсулт

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Мъж на 63 години почина, след като след грешен първи положителен тест за Ковид и последвал отрицателен. Човекът се притеснил и получил инсулт, така и не разбрал, че вторият тест е отрицателен.

Съпругата на починалия вчера на 63 години Щерьо Иванов и синът му – Ирена Иванчева и Боян Иванчев, гостуваха в „120 минути по БТВ”, за да разкажат какво е станало.

Случаят е доста показателен за небрежно отношението на лекари към пациент, довело до фатален край.

Науката за коронавируса-4-5 дни от заразяването не сте заразен Предаването на коронавируса SARS-CoV-2 става по въздушно-капков път, както и често чрез повърхност…Nov 4 2020vijti.com

Всичко започна в понеделник, когато на баща ми му направихме тест антигенен за коронавирус и аз го откарах. Нямаше симптоми, само лека хрема, нито температура, нито кашлица. Впоследствие тестът му се оказа положителен, той започна да се притеснява, вдигна кръвно и се влошаваше. Ние решихме да направим втори тест, PCR, във вторник сутринта. Оказа се отрицателен, но впоследствие беше късно той да разбере това, започна Боян Иванчев.

Във вторник наобед състоянието на съпруга ми се промени, говореше заваляно, имаше болки, лежеше в кревата. Извиках екип на Спешна помощ в 9 вечерта, той лежеше настрани и като правеше такива движения, самата лекарка каза, че сме за антидепресанти. Тогава просто са почвали самите процеси в главата му, защото той си отиде от мозъчен инсулт. Беше в тежко състояние, помолих я да го прегледа, но тя си отиде, докторката. Той стоеше, нищо не говореше, тя каза, че има по-спешни случаи с ковид и си тръгна, каза Ирена.

В сряда сутринта беше зле, беше се изпуснал в кревата, почнах да звъня на Бърза помощ, на частни линейки, негови приятели да дойдат, да го извозиме. Парамедиците дойдоха, благодарна съм им, направиха тест, разбраха, че няма ковид. Измериха му захарта, тя беше 8,8, но той беше в пълно неадекватно състояние. Тръгнахме да го караме по спешност. От ”Пирогов” казаха, че има легло и могат да го приемат, отиваме там, но ни казаха на вратата, че няма как да го приемат, защото не бил с ковид, допълни Ирена.

В линейката се беше изпуснал, имаше пяна на устата, във Втора градска тръгнахме да го сваляме с леглото. Парамедиците бяха с нас, самите хора почнаха да се молят: Човекът умира, приемете го. Те отказват, защото не бил с ковид. Самата жена каза: Тук не може да го приемем. Явно имат легла само за ковид, за хора с инсулт не може. Парамедиците бяха установили, че е с инсулт, той си отиваше, беше в безсъзнание. Отиваме в Първа градска, благодарим им, те се опитаха, но казаха, че сме закъснели с тези пътувания от болница на болница, но въпреки това го приеха. Качваме го на ядрено-магнитен резонанс, видя се че е засегната лявата половина в главата и има мозъчен кръвоизлив. Докторът каза, че това е най-тежкият ми пациент в отделението. Правиха вливания, каквото трябва, хората се бориха, но вчера си отиде в 6 часа. На 63 години, човек, който си е плащал здравни осигуровки, честен, в община „Възраждане” работеше. Всичките му колеги са гръмнати от това, което стана. За четири дни си отиде човека, допълни Ирена Иванчева.

Журналистка: Коронавирусът не ме уби, но здравната система почти ме закопа„От известно време насам и аз съм в групата на сървайвърите. Коронавирусът не ме уби, но здравната с…Nov 3 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Красивата съпруга на министър Ангелов-Известна гимнастичка-Снимки
error: Content is protected !!