Колега на д-р Хубчев: Вирусът смля този човек за 48 часа!

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„COVID-19 успя да вземе голяма жертва. Напусна ни голям човек, феномен в неговата област. Загубата на доц. Георги Хубчев не е загуба на местно ниво, а на национално.“

Вирусът „Мангъров“Нямат край безобразните изяви на този психовсезнайко. Нямало да се изследва, въпреки, че е бил в тв …Oct 15 2020vijti.com

Това каза собственикът на УМБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих на брифинга след шокиращата загуба на едно от светилата в медицината в Бургас, пише Бургасинфо.

Както вече съобщихме, днес след 15-дневна битка с коронавируса почина проф. Хубчев – началник на АГ отделението на УМБАЛ „Дева Мария”.

Никой не знае как се е заразил. Преди 15 дни звъни на своите колеги, че не се чувства добре и ги моли да му пуснат система, а след 6 часа вече беше в Реанимацията”, каза Абумелих.

Зам.-директорът на болницата д-р Якимов каза, че проф. Хубчев е бил сравнително здрав човек, бивш спортист, имал е леки отклонения и понякога малко по-високо кръвно, но е нямал никое от характерните придружаващи заболявания за повечето жертви на вируса.

Не искам да сугестирам някой и да правя драма, но буквално вирусът смля този човек за 48 часа. Кой както иска да го разбира. Това е истината за този пациент, други пациенти дори не разбират че са болни. Ако някой смята, че това нещо е измислица, жестоко се лъже. Ако иска да не вярва, но това е факт”, каза д-р Якимов.

Той допълни, че в лечението на доц. Хубчев е използван медикаментът „Рамдесевир”, сърфактант и плазма, прилагани са всички мерки за вентилация. Основните поражения са били в белия дроб.

След смъртта на проф. Хубчев, Семир Абумелих обяви, че ще предложи на здравния министър да изпозлва базата на болницата и ако реши да я превърне в инфекциозна болница само за COVID-19.

ЕК: Започваме масова ваксинация срещу коронавирусаБрюксел призова държавите членки на ЕС да се подготвят за ваксинация срещу COVID-19 и разкри стратег…Oct 16 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!