Италия затваря барове и училища в 10 града заради коронавируса

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Най-малко девет града в област Ломбардия и един в област Венето в Северна Италия затвориха баровете, училищата и други обществени места за една седмица заради подозрения от зараза на 16 души с новия коронавирус, предаде БТА.

Българин предложи подкуп с ракия и суджук на полицаи в ИталияВ Италия е задържан 47-годишен българин, а срещу него е повдигнато обвинение за подбуждане към коруп…Feb 20 2020vijti.com

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Китайка направи палатка, за да предпази дъщеря си от коронавируса21/02/2020Китайка направи палатка, за да предпази дъщеря си от коронавирусаСтрах от коронавирус: В Украйна нападнаха автобуси с евакуирани от Ухан21/02/2020
Страх от коронавирус: В Украйна нападнаха автобуси с евакуирани от Ухан
Ще тестват ваксина срещу коронавируса най-рано през април21/02/2020
Ще тестват ваксина срещу коронавируса най-рано през април
Първата жертва на вируса в Италия вече е факт. Възрастен мъж от Падуа е починал вчера.

Решението е взето от министерството на здравеопазването в координация с двете засегнати италиански области. Първо огнище на заразата е установено в Кодоньо близо до Лоди. В този район на Ломбардия над 50 000 души са помолени да стоят по домовете си в засегнатите градове.

Преди решението на министерството кметът на градчето Кодоньо с население около 15 000 души вече нареди да се затворят незабавно училищата, общинските бюра, магазините за хранителни стоки, баровете, дискотеките и спортните зали.

Здравният министър Роберто Сперанца заяви, че в района на Кодоньо 14 души са дали положителни проби за новия коронавирус. Все още не са им направени тестове за потвърждение.

Във Венето двама души са дали положителна проба за коронавируса, като единият е в спешно отделение. Министерството обаче посочи, че и тези случаи още не са потвърдени.

Санитарните власти на Ломбардия не са идентифицирали със сигурност човека, от който е тръгнала заразата. Според агенция АНСА е възможно това да е италианец, който неотдавна се е завърнал от Китай.

До момента в Италия има шест потвърдени случая на заразяване с коронавируса.

Майката бяга в Италия, бащата се самоубива, социалните помагат на 3 деца да останат заедноДържавата помогна на стринка им Мая да отгледа Петьо, Натали и Патриция заедно с двете ѝ собствени …Dec 24 2019vijti.com

Източник: offnews.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!