Забраниха използването на скара и приготвянето на зимнина на открито в седмия по големина град у нас

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Забраниха ползването на барбекюта и приготвянето на зимнина на открито в областния град Плевен (б. р. седми по големина град в България с население от 89 823 д.) Това стана факт след като на днешното си заседание Общинският съвет подкрепи предложенията за промени в Наредба 1 за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на общината.

Предложението бе първа точка в дневния ред и се прие след дебат с 28 гласа „за“, два „против“ и десет „въздържал се“.

По време на обсъждането Свилен Атанасов, председател на групата на „БСП за България“, постави въпроса за контрола по спазване както на тази забрана, така и на други като движението на електрически тротинетки в определени части на града, и на каруци, предава БТА.

В отговор кметът Георг Спартански посочи, че е право на Общинският съвет да урежда обществени отношения със задължителни норми с подзаконов характер, а има специализирани институции – полицията и общинският инспекторат, които трябва да извършват контрола. Той добави, че няма нищо против традиционното приготвяне на зимнина, но това трябва да става при спазване на правилата и съответните изисквания. Според него не е удачно в 21 век да „кладем огньове, да варим компоти, сладка, да опушваме терасите на съседите със саждите от дима, който се стеле в междублоковите пространства“.

„Цивилизованият начин е да се въведат санкции спрямо тези, които си мислят, че публичните пространства са за тяхно лично ползване“, коментира Спартански.

Общинският съветник Генади Тодоров от групата на „БСП за България“ подчерта, че трябва да се помисли за обособяването на места за организиране на барбекюта в кварталите на града, каквато практика има в други държави.

С приетата днес промяна на Наредба 1 се забранява приготвянето на храна за директна консумация или на зимнина чрез технически устройства (скари, барбекюта и др. подобни), както и чрез използване на огън от дърва или въглища, в открити междублокови пространства, улици, паркове, градини и други обществени места. Забраната не се отнася за изрично обособените за това места, които към момента са само в парк „Кайлъка“.

Санкциите за нарушителите ще са в размер от 100 до 500 лева. Наредбата влиза в сила седем дни след публикуването й на интернет страницата на Общинския съвет-Плевен.

Трик, с който ще докарате месото във фурната досущ като на скара печеноАко харесвате ароматен кебап , не е необходимо да чакате пролетта, за да го приготвите. Една обикнов…Oct 3 2022vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!