Трик, с който ще докарате месото във фурната досущ като на скара печено

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако харесвате ароматен кебап , не е необходимо да чакате пролетта, за да го приготвите. Една обикновена фурна ще бъде достатъчна. И вие ще получите същото удоволствие – ние гарантираме! Основното условие за успешно приготвено барбекю у дома е добра марината и лук. Тогава месото става много пикантно и сочно . Ако искате, можете да замените свинското с говеждо месо, ефектът ще бъде същия.

Съставките

Свинско месо 1,5 кг

лук 2 бр

Лютивка 3 ч.л.

сол 2 ч.л.

Подправка за месо 1 ч.л.

смрадлика 1 ч.л.

кориандър 1 ч.л.

Дафинов лист 2 бр

подготовка

Нарежете месото на средни парчета (като за барбекю).

Добавете сол и всички подправки към месото, натрошете фино дафиновия лист. Добавете лютивката и разбъркайте всичко старателно. Увийте купата с месото с фолио и оставете в хладилника за една нощ, за да мариновате продукта възможно най-добре.

Преди печене, нарежете лука на полукръгчета и го поставете на дъното на плика за печене. Сложете месото отгоре, затворете торбичката, направете 3 пробива и печете 50 минути при температура 200 градуса.

Отворете пликът за печене и дръжте ястието във фурната за още 10-15 минути.

Разбира се, такова ястие се сервира най-добре в разгара на жегата. Картофите , които също могат да се пекат с нго, са чудесни като гарнитура . Тази рецепта ще спести много от вашето време, а резултатът ще ви изненада, тъй като месото буквално се топи в устата ви. Приятен апетит!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!