Есето, с което българин спечели $115 000! Вижте вдъхновяващата му история

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Българско момче спечели стипендия в размер от 115 000 долара, след като изпрати прочувственото си есе. Стипендията е осигурена от BulRA, със съдействието на ASSIST и HMC. В есето младият българин разказва за себе си и за житейския си опит до този момент.

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКА ВЗРИВИ КАРЛОВО С ЕСЕТО СИ ЗА ЛЕВСКИДванадесетокласничката Снежана Славкова възпламени родолюбивите страсти в Карлово с есето, което пос…Feb 24 2020vijti.com

Историята му е изпълнена с интересни случки, които карат човек да се замисли за това, което може да направи за себе си и другите. Есето разказва за пътя на един млад човек към себеоткриването и откриването на призвание. Той разказва за спортните си успехи в сферата на плуването, футбола и шаха, но споделя, че оставя спорта за хоби, защото усеща, че това не е неговата съдба.

По думите на момчето намирането на призванието започва, когато със свои съученици той посещава дом за деца с умствени увреждания в Монтана. Посещението им е имало за цел да накарат децата да се почувстват по-близо до природата.

Оказва се, че децата в дома се радват много на посещението и учениците правят няколко такива, след които авторът на есето се убеждава, че иска да се занимава с дейност, която да помага на хората. След това момчето се запознава отблизо с работата на майка си, която е медицинска сестра и баща си, който е зъболекар и осъзнава, че те полагат много грижи за хората.

Така се ражда мечтата му да стане доктор по медицина. Причината да опише всичките си преживявания в есе е желанието му да спечели стипендията, за да може да получи висококачествено образование и да започне да практикува професията, която ще му донесе удовлетворение и чрез която ще помага на хората.

Съпругата на Гунди: Георги не си отиде богат, имаше дребна трицифрена сума в книжкатаМартин Питърс от Уест хям опитал да си смени фланелката с Гунди след гола му на „Уембли“, но там няк…Feb 25 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Прочетете какво ще се случи утре (01 март) в следващия…
error: Content is protected !!