Една жена след 40-годишна възраст се нуждае от витамин В12 като въздуха! Тревожни признаци на липсата му

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Една жена след 40-годишна възраст се нуждае от витамин В12 като въздух! Тревожни признаци на липсата му

Факт: 4% от жените на възраст между 40 и 60 години страдат от дефицит на витамин В12, а още по-висок процент от по-слабия пол пренебрегват тревожните симптоми на дефицит на витамин В12. Искате ли да имате красива коса, здрава кожа и стабилна нервна система? Прочетете нашата статия скоро!

Често в ежедневната суматоха не слушаме сигналите на тялото си, игнорирайки ги или отписвайки умората и главоболието при стрес.

Но много често причината за лошо здраве на жена над 40 години се крие малко по-дълбоко, отколкото изглежда. В тази статия ще ви разкажем за 14 симптома, които показват недостиг на витамин В12 в крехко женско тяло. Това е много опасно!Замайване и загуба на координация

При онези жени, които най-често се обръщат към невролозите с оплаквания от замаяност, нивото на витамин В12 е с порядък по-ниско. И тъй като цианокобаламинът засяга миелиновата обвивка на нервите, липсата му в организма заплашва необратимо увреждане на нервите, последвано не само от често замайване, но и пълна загуба на координация.

Проблеми с ноктите и косата
Косата станала ли е чуплива, цъфтяща и падаща? Купуването на скъп шампоан няма да доведе до нищо! Ноктите ви се лющет и стават по-тънки? Време е да си купите комплекс от витамини от група В!

Усещане за мускулна слабост и постоянна умора

Липсата на ценен витамин причинява обща умора и постоянно желание за сън. Без цианокобаламин тялото на жената изисква почивка, дори сутрин след дълъг сън.

Задух

Този неприятен симптом е едно от последствията от анемията, причинена от дефицит на витамин В12. Недостатъчният хемоглобин усложнява доставянето на кислород до тъканите, като по този начин принуждава белите дробове да се носят в усилията си да задоволят нуждите на тялото от кислород. Ето ви и задух.

Периодични проблеми със зрението
Трудно ли е да се съсредоточите върху темата, има ли ефект на бифуркация и замъгляване? При тежък дефицит на витамин В могат да бъдат засегнати ретиналните съдове и дори зрителният нерв.

Промяна на цвета на лицето
Нарушаването на хематопоезата и разрушаването на кръвните клетки води до отделяне на жлъчен пигмент билирубин. Резултатът – кожата на жените става бледа и се появяват синини под очите.

Изтръпване и изтръпване в крайниците
Една от често срещаните прояви на неврологични признаци на дефицит и анемия на В12 е изтръпване на ръцете и краката, изтръпване и дори гърчове. При болезнени и неприятни симптоми трябва незабавно да се консултирате с невролог.

Промени в настроението и проблеми с паметта
Хвани се като си мислиш, че си забравил нещо. Трябва ли дори да съхранявате списъци и да ги залепвате на видно място? Спешно окачете напомняне, за да разгледате аптеката за комплекс от витамини или цианокобаламин. Основното нещо е да не се паникьосвате и да не изпадате в паника! Между другото, B12 участва в производството на хормони на щастието – серотонин и допамин. Чудесна причина да изпиете курса и да върнете състоянието си в нормално състояние!

Промяна на външния вид на езика
Имаше яркочервен нюанс на езика и неприятно усещане за парене? Наред ли са вкусовите рецептори? Дефицитът на витамини води до външни и вътрешни промени в структурата на езика.

Сърдечни проблеми
Без причина сърцето е готово да скочи от гърдите, кръвното налягане спада до минимум? Сърдечно-съдовата система трябва спешно да бъде проверена от специалисти и витаминното хранене.

Къде да тичам и какво да правя? Първо, посетете специалист и разберете причините за заболяването. Второ, допълнете диетата си с храни, богати на витамин В12. Трето, купете комплекс от витамини от група В.

Лечение на недостиг на витамини

Ако имате симптоми на недостиг на витамин В12, се препоръчва да се консултирате със специалист за преглед. На първо място е необходимо да се премахне причината, поради която имаше недостиг. Само лекар може да го инсталира, самолечението в тази ситуация може да доведе до сериозни последици.
Основното лечение трябва да е насочено към нормализиране на диетата. Ежедневното меню трябва да включва:

  • сирене;
  • млечни продукти;
  • месо;
  • яйца;
  • морска храна.

За категориите хора, за които е установено, че имат недостиг на витамин В12, монодиетите на основата на растителни продукти са строго забранени.

Витамините могат да бъдат предписани за мускулно приложение. Това е необходимо, ако дефицитът е причинил нарушение на нервната система.

Симптомите на недостиг на витамин В12 трябва да са причина да се потърси професионална помощ. Тази патология не трябва да се игнорира. Дефицитът на В12 може да причини развитие на сериозни заболявания в човешкото тяло.

Тази статия е само с информационна цел. Консултирайте се със сертифициран специалист, преди да използвате данните, предоставени по-горе.

Всеки трябва да го знае: Как и кога трябва да се пият витамините, за да има ефект от тяхС края на лятото и настъпването на първите по-хладни дни повечето хора започват да мислят какво да н…Oct 1 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!