2 яйчица, чаша сирене, чаша брашно и после едвам устискваме да се изпекат във фурната! Чудни сиренки-мързеливки за бърза закуска:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мързеливите закуски са любими на домакините. Че кой има нещо против да не седи с часове край печката, а в същото време да приготви обилна закуска за цялото семейство. Днес ви предлагаме чудесна мързелива рецепта за сиренки , с която ще похапнете донасита и вие, и близките ви.

Мързеливките  са любимата закуска за мнозина по две причини –  страшно вкусни са и се приготвят за броени минути. За 15 минути ще приготвите апетитни топчици, с които можете да нахраните цялото си семейство. Ето и рецептата за мързеливки с 2 яйца :

3 картофа, 3 яйца и 300 грама кайма – зверска вкусотия в тиганче. Забравяш и за кюфтетата, и за пържените картофи: Днес ви предлагаме поредната бърза вкусотия за вечеря , а защо не и за бърз обяд. За нея ви трябва…Jun 13 2020vijti.com

Сиренки мързеливки с 2 яйца

Продукти:

250 гр. извара или сирене

2 яйца

1 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

12 гр. бакпулвер или сода

250 гр. брашно

2 с.л. прясно мляко

настърган кашкавал за поръсване

по желание – подправки

Приготвяне:

Яйцата, захарта и солта смесете с изварата. Изсипете пресятото брашно с бакпулвера, разбъркайте хубаво и направете меко тесто.

Хубаво е малко с ръце да го помесите. Покрийте тавата за печене с хартия за печене. Намажете с растително олио.

Намокрете ръцете си със студена вода и направете тестото във форми на малки кюфтета. Поставете ги на покрита с хартия за печене тавичка. Предварително загрейте фурната до 190 ° C и ги печете в продължение на 12 минути.

Извадете и намажете топчиците с мляко с кулинарна четка. Поръсете с настърган кашкавал (може и с подправки на вкус – шарена сол, самардала, ким) и върнете да се пекат отново във фурната за 3-5 минути.

Килограм месо, тиквичка, галета и готови са кюфтета-Цяла тенджера!-Тиквичката е много важна добавка за да са сочни, пухкавиМожете да готвите с всякаква кайма, да добавите различни билки, подправки или кашкавал. Съставки: …Jun 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!