Евродепутати гледат и слушат Тео в Брюксел /снимки/

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

При забележителен интерес от страна на евродепутатите премина представянето на филма „Формулата на Тео“ и срещата с героя от лентата – прочутият преподавател по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев, научи медиата ни от членове на пътуващия в Брюксел екип.

Евродепутатът Андрей Слабаков: Езикът на Вазов е свещен! Наглост е да пипаш „Под игото”„Малко над 6000 евро са заплатите на евродепутатите в Брюксел“ – заяви евродепутатът Андрей Слабаков…Dec 29 2019vijti.com

Избраниците на Стария континент са били силно впечатлени от думите на учителя, разказаха за Пресс ТВ присъствали на разговора. Филмът е предизвикал не само силни аплодисменти, но и е провокирал въпроси към създателите му.

Документалната лента бе показана в Европарламента вчера по инициатива на депутата Андрей Ковачев. Филмът, пожънал огромен фурор за година, е по сценарий и под режисурата на друг казанлъчанин –Николай Василев. Премиерата му беше през март м.г.в Дома на киното в столицата.

„Един филм за Теодосий Теодосиев, който през последните 40 години се е отдал на мисията да създава таланти в областта на физиката. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университети като Харвард и Принстън се състезават за тях. Затова го наричат „златният физик на България”.
Ако Гърция си има Питагор и питагоровата теорема, то България има Тео, който е създател на уникален за света Метод за формиране на силов интелект“, пише в ревюто на филма, сниман повече от две години и на два континента.

Оператор на продукцията от 74 минути е Борислав Георгиев, музиката – на Христо Намлиев.

Филмът бе гледан почти в цяла България и навсякъде пред претъпкани зали и бурни аплодисменти.

Николай Василев е автор на спота по БНТ „Малки истории“, има дълго творческо CV и многобройни награди от филмови фестивали у нас и в чужбина.

След прожекцията и срещата с Тео авторският екип написа в страницата на филма във „Фейсбук“: „Дано евродепутатите се вслушат в думите на Теодосий Теодосиев!“

Източник: presstv

Личи си, че е евродепутат: Андрей Слабаков изненада съпругата си със скъп подарък за ЧРДAндpeй Cлaбaĸoв винaги e твъpдял, чe Epнecтинa Шинoвa e нeгoвият живoт. Бeз нeя тoй пpocтo нe мoжe д…Jul 15 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!