Евродепутатът Андрей Слабаков: Езикът на Вазов е свещен! Наглост е да пипаш „Под игото”

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Малко над 6000 евро са заплатите на евродепутатите в Брюксел“ – заяви евродепутатът Андрей Слабаков. „В Европарламента ние имаме ограничения в говоренето. Имаме само една минута и три секунди и като свърши, председателят започва да тропа с едно дървено чукче. Преди това репетираме с разни сътрудници да си вкараме изявлението в 56 секунди“, разказа известният режисьор в ефира на Нова тв. „Проблемът е, че много малко са конкретните предложения в Европарламента и това много ме уморява. Много се говори. Но има някакъв вид тарикати, които мислят, че като говорят много бързо, ще кажат много неща. Аз съм новобранец, но не съм чак толкова задръстен, уча се от „старите“. Въпросът е да структурираш това, което искаш да кажеш“, отбеляза той.

Евродепутатът Андрей Слабаков: Долу ръцете от дъщеря миКакво за дъщеря ми пишат?! Какви са тия глупости, тя си е напълно естествена! Хейтърите въобще не ме…Jul 9 2019vijti.com

Слабаков изрази възмущението си, че България е „изпратена на дъното“ на класацията по образование. Според него Великобритания и Франция са начело на стълбицата по „функционална неграмотност“.

По повод скандала с „превода“ на съвременен български на „Под игото“ евродепутатът изригна: „Това, което е написал авторът, е нещо свещено. И никой не може да го пипа. Не знам как може да си толкова нагъл. Очаквам да преведат и Ботев и Балканът да запее „престъпна песен“.

Помолен да коментира ситуацията, при която евродепутатът Ангел Джамбазки бе хванат да шофира след употреба на алкохол, той заяви: „Депутатите не са светци. Това са хора и който е сбъркал, ще си понесе наказанието. Евродепутатът не трябва да е само светъл пример. Той трябва да защитава своите интереси и тези на избирателите си. Нали разбирате, че Ангел, който е карал пил, не е блъснал никого, а трезвият шофьор от НСО удари дете“.

Слабаков смята, че Брекзит няма да се отрази на стабилността на Евросъюза. А що се отнася до „македонския език“, заяви: „Как ще призная нещо, което не съществува. То е все едно да призная трънския език“.

Източник: РЕТРО

Слави Трифонов: Джамбазки веднага да подаде оставкаШоуменът и лидер на „Няма такава държава“ Слави Трифонов коментира във Фейсбук новината от днес, че …Dec 13 2019vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!