Д-р Малишева: От кръвната група зависи как ще изкарате коронавируса – хората с тази кръв са най-защитени:

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Учените от близо година търсят връзка между коронавируса, неговите симптоми и кръвната група на човек. Смята се, че има кръвни групи, които са повече и такива, които са по-малко уязвими за китайския вирус.

Сега телевизионнатa водеща и общопрактикуващ лекар Елена Малишева обясни връзката между различните кръвни групи и вероятността от заразяване с COVID-19 и  тежко протичане на заболяването .Малишева припомни, че съществуват четири кръвни групи, които се различават помежду си по наличието на специални протеини-аглутиногени, отговорни за аглутинацията на кръвните клетки. Самите протеини са разделени на две групи: „А“ и „В“.

Тв водещата обясни, че самата болест COVID-19 допринася за сгъстяването на кръвта и образуването на кръвни съсиреци, така че наличието на допълнителни „помощници“ под формата на протеини „А“ и „В“ може да влоши състоянието на пациента състояние.

д-р МалишеваВъв връзка с проучване, в което са участвали 200 хиляди души, Малишева заяви, че учените са идентифицирали кръвна група, която на практика е имунизирана срещу коронавирус – първата (нулева) , в която няма аглутиногенови протеини.

По този начин лекарят класифицира всички останали групи като рискови фактори за COVID-19.

Малишева също така подчерта, че хората с първа кръвна група не могат да бъдат 100% защитени от инфекция, тъй като други съпътстващи фактори, включително затлъстяване, диабет и т.н., също оказват сериозно влияние върху болестта.

Пазете се! Коронавирусът поваля с нови симптомиВирусолог предупреди, че Covid-19 у нас вече поваля с нови симптоми. Ако доскоро загубата на вкус и …Feb 11 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!