Директор на частна столична болница взима месечно по 100 000 лева

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000 лева месечно. Това е болница, която получава средства и от НЗОК. Това е порочното според нас. Това заяви пред Нова телевизия Ваня Григорова, икономически експерт в КТ „Подкрепа”. Тя обаче отказа да каже коя точно е болницата.
Григорова коментира още, че има и лекари, които получават по 800 лева.

22 служителки на болница са бременни по едно и също времеВ болница в Кентъки, САЩ, се случило 22 служителки едновременно да забременеят. Нови членове на семе…Dec 11 2019vijti.com

Тази тема беше дискутирана и на срещата на медицинските сестри с премиера Борисов. Те настояват частните болници да не получават пари от НЗОК”, допълни Григорова.

Бившият директор на „Пирогов“ Спас Спасков обаче коментира, че не вярва в истинността на такова нещо.

„Ако е в частна болница, това е проблем на болницата, не на обществото. В по-голямата част от частните заведения има приходи извън НЗОК. Като мантра се повтаря – „дават се пари, а няма резултат”. А какво става със средната продължителност на живот в България? За 20 години тя се е увеличила със 7 години и половина”, допълни Спасков.

По думите му, не трябва непременно да се говори само за лошите неща.

„Всички знаем, че най-тежките случаи, които носят най-сериозни разходи, отиват в „Пирогов”, отиват в ИСУЛ, в големите държавни болници. Затова твърдим, че частните болници не трябва да получават пари от НЗОК. Изкривяванията са твърде много, източването на системата се случва по хиляди начини”, смята Григорова.

Относно протеста на медицинските сестри, Спас Спасков коментира, че когато е бил директор на „Пирогов”, и той е бил обект на упреци заради заплатите. „Съотношението в заплатите беше едно към две към три – лекари, сестри и останал персонал. Когато вкараме много емоция, тя винаги изкривява нещата в общ план. Сестрите в момента подхождат изключително емоционално”, категоричен бе той.

Що се отнася до проверките на болниците, д-р Спасков обясни, че те са почти ежедневни, но те не се забелязват от персонала, а засягат най-вече администрацията.

Източник: Дир.БГ

17-годишна родилка почина в частна болница17-годишно момиче е починало след раждане в панагюрската частна болница „Уни Хоспитал“, съобщи пазар…Dec 4 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!