Да ти се доплаче! Катето Евро, Марги Хранова и куп звезди вземат пенсия колкото една чистачка!

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Тъжна статистика за пенсиите на някои от най-големите и заслужили звезди у нас излезе на бял свят. Оказа се, че видни личности, посветили целия си живот на културата, вземат пенсии, които със сигурност ще изумят много от вас. Точно 352 лв.

пенсия е отредена за една от примите на естрадата – Маргарита Хранова. Тя няколко пъти кандидатства за наградата за заслуги, но не получава одобрение.

Маргарита Хранова

Борисов: Пенсиите пак може да станат 3 долара, както бе при Жан Виденов„Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които не само не могат, но и не разбират материята, че бюд…Sep 8 2021vijti.com

200 лв. е пенсията на актрисата Катерина Евро, разкри самата тя. На първи септември тя навърши 65 години, а когато решила да си направи справка в НОИ се оказало че има само 12 от изискуемите за жени 34 години трудов стаж.

Латинка Петрова

Колежката й Латинка Петрова взима 300 лв. за своите над 300 роли в киното и театъра. 550 лв. е пенсията на Антон Радичев, който започва своя 48-и сезон в Народния театър. Дъщерята на Стоянка Мутафова – Муки се разписват срещу 352 лв. месечно заради възрастта й (70) години 18 години трудов стаж , плюс сумите, които е плащала към хазната като процент от авторските права на книгите й, пише „Телеграф“.

Муки пенсия

Първият официален любовник на Лили Иванова, който тя си хваща по време на брак номер 3 с Янчо Таков – Личо Стоунса взима двойно по-голяма пенсия от нея. „За 10 години работа шведите ми дадоха 1200 евро пенсия, а като ме извикаха в НОИ. се оказа, че ще взимам 40 лв. Теглих им една майна и треснах вратата“, разказва днес 73-годишния Илия Караянев.

Здравко Радоев, който пръв започва да шлифова диаманта, наречен Лили Иванова няма нито един лев пенсия, защото архивите и на „Концертна дирекция“ са изгорели. За 80-годишнината на Лили Иванова през 2019 година министерският съвет е гласувал от специалните пенсии за заслуги 700 лв .  Това можеше да стане десетилетие по-рано, но тогавашният министър на финансите откри, че примата има неплатени данъци за половин милион лева.

Лили Иванова

Тогава в списъка влиза името на Андрей Дреников, но на него са му присъдили 200 лв. по-малко пенсия от тази на Лили Иванова. Документите на примата също са изгорели. Когато се пенсионира на 65 години държавата й дава 115 лв. Към днешна дата сумата е актуализирана и заедно с пенсия за заслуги звездата прибира около хилядарка.

Йорданка Христова

Същата сума месечно взима и колежката й Йорданка Христова. Стефка Берова  догодина става на 80 и не смее да се похвали с увеличението на пенсията пред колеги, защото сумата, която получава не й  стига дори да си купува лекарствата за месеца, които приема. Доскоро пенсия й възлизаше на позорните 215 лв.,  които й  присъждат заради абсурдната ситуация с изгорелите документи на „Концертна дирекция“. Бившият й  съпруг  Йордан Марчинков ще получава по 350 лева в продължение на три години от парите отпуснати от Министерството на културата.

Христо Кидиков

Христо Кидиков е с пенсия 300 лв. Силвия Кацарова също получава 300 лв. „Аз съм вече съм пенсионерка и получавам 300 лв., колкото получава един готвач или чистач. Питам това честно ли е?“

Васил Найденов

Васил Найденов взима една от най-големите пениси в музикалната гилдия. В началото на годината го одобриха за 700 лв., които ще получава за заслуги. Междувременно документи по пенсионирането му са готови и така Кеца добавя още 500 лв. месечно към сметката си.

Обрат: Няма да вдигат пенсиите от 1 октомвриРазочарование за пенсионерите. Пенсиите няма да се увеличат от 1 октомври, а от 25 декември. До тог…Sep 8 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!