Обрат: Няма да вдигат пенсиите от 1 октомври

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Разочарование за пенсионерите.

Пенсиите няма да се увеличат от 1 октомври, а от 25 декември. До тогава всички пенсионери ще получават по 120 лева месечна добавка. Този вариант обяви председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански от „Има такъв народ“ след консултации с парламентарните групи и Министерството на финансите, предаде Дневник.

Снощи депутатите одобриха и 12.5% средно увеличение на пенсиите от 1 октомври, и добавка от 120 лева на месец до края на годината, но финансовият министър Асен Василев обяви, че това може да взриви бюджета и депутатите трябва да решат откъде да дойдат парите.

Ако бъде прието новото предложение, минималната пенсия ще стане от 300 на 370 лева от 25 декември, а максималната от 1440 на 1500 лева също от Коледа. Средното увеличение на останалите пенсии също се отлага за тогава.

Увеличението на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години ще се увеличи от 380 на 650 лева от 1 октомври, както бе прието, предвижда днешното предложение.

След като предложението бе обявено, „Демократична България“ поиска 15 минути почивка.

Борисов: Пенсиите пак може да станат 3 долара, както бе при Жан Виденов„Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които не само не могат, но и не разбират материята, че бюд…Sep 8 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!