Бетонът стигна и девствения бряг на село Тюленово

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Бетонът по морето достигна и до едно от последните девствени кътчета у нас – село Тюленово. Там на брега върху масивна карстова скала е изникнал строеж на триетажна сграда. Сигналът и снимки на поредния грозен градеж край брега публикува Валентин Тузсузов Атин във фейсбук

Жена скочи в морето и се удави Тяло на удавник бе открито тази вечер край Моста в Бургас. Тялото е на 60-годишна психичноболна …Dec 8 2019vijti.com

„Случи се… Бетонната мафия захапа едно от последните девствени и приказно красиви кътчета от българското черноморие. Тюленово – дом и убежище на Неординарните хора и на Свободния дух – каякари, дайвъри, скални катерачи, рибари, орнитолози, творци, артисти, влюбени, съзерцатели, мечтатели… Място, където снобите изглеждат неуместно и гротескно“, написа той.

Според него местността попада в най-малко две защитени зони.

„Циреят първопроходец е дори на три етажа, невидимо от този ракурс. Видно е как се „вписва” в девствения пейзаж… Вижда се и мащаба на хищничеството-цялата уникална козирка непосредствено над брега е осеяна с маркери на поредния бъдещ Град на греха“, възмущава се Атин.

Според екоактивистът и общински съветник в София Тома Белев имотът, върху който са положени основите на поредното бетонно грозилище попада в защитена зона за птиците. А в защитената зона е забранена промяната на предназначението и/или начина на трайно ползване на ливади, пасища, поляни, мери, мочурища, водоеми, водни течения, крайбрежни клифове (скали) в селскостопанския и горския фонд.

Той уточни и че вече е подаден сигнал до РИОСВ Варна.

На мястото няма информационна табела за това кой е инвеститорът на обекта. Към момента той попада извън застроителните граници на село Тюленово, каза Белев пред OFFNews.

Според него е много вероятно мястото на имота да попада в защитена зона за птиците Калиакра и във всеки случай стоежът подлежи на санкция от РИОСВ.

Такова решение обаче не се намира, каза той.

Източник: ОФнюз

Убитата фараонка Станка с имоти от София до моретоПоказно разстреляната фараонка Станка Марангозова е купувала имоти от София до морето в силните си г…Oct 13 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!