Плевнелиев: Радев обяви война, не иска еврозоната

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Президентът заложи всичко на една карта, че е моралният стожер и накрая се провали с гръм и трясък, виждаме, че генералът-президент има нужда от война, защото няма кауза. Така експрезидентът Росен Плевнелиев коментира пред БНР снемането на доверието на президента Румен Радев от правителството.

При импийчмънт: От 60%, рейтингът на Румен Радев става 80Ако тръгне процедура, рейтингът му ще стане от 60 на 80%. Така началникът на кабинета на президента …Jan 29 2020vijti.com

Вече предупредих, че в първата половина на годината ще сме свидетели на най-важната политическа битка в България, това е битката за влизането на България в еврозоната.

Ако България влезе там, това значи окончателно откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това значи силна нова фаза на България в Еврозоната, каза Плевнелиев.

Бях сигурен, че всички в България, които са против новата фаза на интеграция на нашата страна в еврозоната на Запад, по един или друг начин ще изпуснат нервите си, ще се организират добре и ще започнат да действат и вие вече го виждате, добави Плевнелиев.

Най -голямата лъжа, която чухме от Радев, е че се прави каквато и да е реформа във валутния борд, подчерта Плевнелиев. „Това, което се случва, е изпускане на нервите.

Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната“, категоричен е Плевнелиев.

Президентът има това право, приемам част от аргументите на Радев за приемливи, драмата е очевидна – нереформирана прокуратура, нереформираният здравен сектор, демографската криза, всичко това е факт, но той не е от вчера и от днес.

Ролята на президента е да даде прогрес за развитие, коментира още Плевнелиев и добави: Нека президентът да извика всички тези хора и държавни институции, за да работят заедно. Диалогът зависи от държавния глава.

Снемане на доверието е политическо и морално решение на държавния глава. В продължение на 3 г. президентът водеше войната си постоянно с правителството и НС, поне сега се знае вече, че това е неговата генералска битка. Радев не се чувства добре като президент на България, той не играе тази роля, а и не иска да я играе, според Плевнелиев. Тепърва битката предстои, това е битката за интеграцията на България в ЕС, битката за влизането на България в еврозоната. Ако я изгубим заради Радев, оставаме бедни и вечно зависими от интересите на една империя, посочи още Плевнелиев

Източник: Стандарт

Деси Радева със саркастичен коментар за СРС-тата с президентаСъпругата на президента Румен Радев направи първи коментар на разпространените вчера от прокуратурат…Jan 29 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!