25% от хората са прекарали COVID-19 без сериозни симптоми. Ето петте доказани леки симптома, че сте го изкарали без да разберете:

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Според статистиката около 25% от хората са имали COVID-19 без симптоми. Учените са изброили списък със симптоми, които могат да показват, че вие ​​сте един от тях и вече имате антитела.

9 симптома на рак при жените, които често се пренебрегват, а трябва да ви отведат при лекаря!Както се посочва в доклада на Международната агенция за изследване на рака през 2018 г., една на все…Oct 7 2020vijti.com

Липсата на обоняние, загуба на вкус, задух и умора са най-честите симптоми, по които можете да разберете кога е време да се изследвате.

Учените от Оксфордския университет обаче отидоха по-далеч и решиха да разберат какви признаци могат да показват, че човек вече е болен. За целта те интервюираха асимптоматични пациенти, претърпели вируса.

За щастие или за съжаление всички имаха общи здравни оплаквания.

  • Като начало мнозина си спомниха, че известно време са имали силна болка в стомаха. Никой не дава гаранции, че COVID-19 е виновен, тъй като все още не са установени точните причини за такава болка, но този симптом може да показва възпаление в долните части на белите дробове.
  • Също така, повечето от „асимптоматичните“ са имали диария. Всъщност това е много опасен знак, защото винаги можете да обвините например вчерашната баница, купена от улицата и да не подозирате за коронавирус.
  • Друг често срещан симптом са признаците на конюнктивит: парене на очите, сърбеж, гной или повишено сълзене. Разбира се, не е нужно да тичате, за да направите теста веднага, щом окото ви сърби, но не боли да бъдете внимателни.
  • Освен това не отписвайте умора и загуба на обоняние. Пациентите казаха, че са имали тези нарушения в лека форма, но не са придали никакво значение на това. Решили са, че просто са преуморени от работа.

Разбира се, това изследване на учените все още не дава сто процента гаранция, че сте имали вируса, дори ако имате пълен набор от този списък. В настоящата ситуация обикновено е трудно да се гарантира нещо, така че за пълна увереност е по-добре да се направи тест за антитела.

9 сериозни симптома на липса на магнезий и какво да хапваме, за да си го набавимМагнезият е вторият най-важен минерал в организма. Този макронутриент е участник в повече от 300 био…Nov 8 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!