9 сериозни симптома на липса на магнезий и какво да хапваме, за да си го набавим

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Магнезият е вторият най-важен минерал в организма. Този макронутриент е участник в повече от 300 биохимични реакции, които се развиват в нашето тяло. Необходимо е за изграждането на почти всички тъкани в тялото, участва в метаболизма и регулира работата на имунната система.

недостиг на магнезий

Дефицитът на магнезий предизвиква сериозни смущения в работата на органите , затова е необходимо да се поддържа необходимото ниво. За жените това е 170 мкг на ден, при мъжете – 300. Количеството се увеличава в случай на голямо физическо натоварване или бременност.

Здравословно хранене: Ето кои са най-добрите храни, които заместват много лекарстваНапоследък все по-често се говори за здравословното хранене и колко голямо влияние оказва то на цели…Nov 2 2019vijti.com

Знаци на магнезиев дефицит

Ако все още не сте се събудили правилно и вече сте уморени, това е тревожна камбана. Хроничната умора е един от истинските признаци за липса на магнезий.

недостиг на магнезий

Всяка нощ се събуждате от мускулни крампи ? Вашите нервни влакна не са достатъчно пълни с магнезий – не забравяйте да ги нахраните.

недостиг на магнезий

Ако често страдате от мигрена, магнезият ще улесни живота ви. С постепенното увеличаване на нивото на този елемент, симптомите ще станат много по-слаби!

недостиг на магнезий

Много е важно всеки човек да има достатъчно сън, така че, ако постоянно ви тревожи безсъние , трябва да се борите с него. Повишете нивото на магнезий, а вашият сън ще стане силен и дълбок, като на бебе!

недостиг на магнезий

Ако ставите ви болят не само след нараняване, толкова си струва да обърнете внимание на това. Когато тялото ви има достатъчно магнезий, болката ще намалее или дори ще премине.

недостиг на магнезий

Честият запек е изпълнен с опасни заболявания. Добавете към диетата си продукти с високо съдържание на магнезий – нормализира чревната перисталтика.

недостиг на магнезий

Потиснатото депресивно състояние оказва лошо въздействие върху тялото като цяло. Магнезият ще ви помогне да подобрите умственото и емоционалното си здраве.

недостиг на магнезий

Липсата на магнезий може също да причини неудържимо желание за бонбони . Когато тялото започне да получава достатъчно количество от този елемент, ще стане по-лесно да се откажете от захарта и да запазите теглото си в норма.

недостиг на магнезий

Кои храни съдържат магнезий

Разбира се, можете да регулирате нивото на магнезий със специални хранителни добавки. Но минералите най-добре се абсорбират от храната , така че си струва да включите следните храни в диетата си.

Черният шоколад

недостиг на магнезий

Листни зеленчуци (маруля, зеле, спанак)

недостиг на магнезий

Плодове (кайсии, праскови, банани, авокадо, сливи)

недостиг на магнезий

Ядки (бадеми, орехи, кашу)

недостиг на магнезий

Бобови растения (леща, боб)

недостиг на магнезий

Зърнени култури (просо, кафяв ориз , овесена каша)

недостиг на магнезий

картофи

недостиг на магнезий

тиква

недостиг на магнезий

Познавайки кои храни съдържат магнезий, можете да се предпазите от неприятни симптоми и сериозни заболявания. Не забравяйте да добавите тези продукти към ежедневната си диета и да споделите статията с приятелите си!

Вие сами можете да си помогнете: Понижаване на холестерола без лекари и лекарстваУжасната дума холестерол я чува всеки възрастен. Той се смята за враг номер едно при сърдечно-съдови…Oct 10 2019vijti.com

Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!