Случайно научих, че баща ми си има друго семейство и други деца

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Баща ми не беше това, което си мислех. Разводът на родителите е много тежко събитие, дори и детето да е вече възрастен човек. Не са малко и тези, които го приемат спокойно и без излишни емоции. Но по-болезнено е да разбереш, че баща ти има друго семейство и други деца.

За това, че баща ми има друго семейство, научих съвсем случайно. По това време родителите ми живееха добре, разбираха се и подкрепяха. Един ден реших да посетя татко на работното му място. Секретарката му каза, че е на среща и ме покани да го изчакам в кабинета му. За моя изненада, на дивана стоеше някакво непознато момиче. Когато час по-късно баща ми дойде, тя скочи и извика: “Татко!”. Обърнах се и ужасена избягах.
После разбрах, че в продължение на много години той имал любовница, която му родила две дъщери. Ето как всичко си дойде на мястото, като например, защо вечно не ни достигаха парите.

Спомням си как майка ми поемаше допълнителни смени, за да може да ми купи рокля за абитуриентския бал. Спомних си също, че се наложи да започна работа на 16 години, за да имам поне малко джобни. Баща ми никога нямаше пари за мен- обстоятелство, което ме изненадваше, тъй като той притежаваше собствен бизнес и често оставаше до късно в офиса.
Баща ми ме запозна с любовницата си – по някаква причина реши, че ще мога да го разбера и да се сприятеля с тази жена. Веднага щом я видях – добре поддържана, облечена в палто от норки, със скъпа кола, тя отново си тръгна. Моята майка никога не е имала кожух и сама си купуваше всичко. Работеше като вол и пак стояхме без пари. Дъщерите на татко също са материално задоволени. Ходят на басейн, носят красиви дрехи и със сигурност няма да им се наложи да работят на 16 години.

Не обвинявам баща си, че се е влюбил. Проблемът е там, че той никога не призна истината на мама, не се разведе и продължава да лъже жената, която искрено го обича и подкрепя. Пред мен се опитва да извини постъпката си, твърдейки, че майка ми вече не изглежда привлекателна и не го привлича като жена. Нищо чудно – в края на краищата, тя работи много повече от него, домакинства и винаги го чака с готова вечеря. Просто няма време за себе си. Продължавам да общувам с баща си, но не мога да му простя. Постъпката му е истинско предателство.

Източник: Лична драма

Случайно научих, че баща ми си има друго семейство и други децаNo ExcerptSep 8 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!