Никога не правете ТЕЗИ неща на гробищата! Нямате представа какво ще си навлечете на главата:

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Повечето от нас са посещавали гробовете на любимите си починали близки. Ходенето на гробищата е самотно и тъжно занимание, което ни оставя с чувството на меланхолия и мъка по изгубените любими хора.

Обикновено всички правим на това потискащо място едни и същи действия. Знаете ли обаче, че съществуват куп строги забрани, касаещи ходенето на гробищата?

Тяхното спаване гарантира покоя на починалите и нашия собствен.

кръст гробище

Трябва да знаете, че гробовете на покойниците в много култури по света се считат за мистични и енергийно мощни места. Това е така, защото земята, която приема тялото на починалия, „помни“ всичко, което се случва с нея. Ето защо е важно да се държим „правилно“ в двора на църквата и на гробищата.

Именно заради това сега ще ви кажем как да „поздравите“ мъртвите на гробището и да си спестите куп проблеми поради неправилно поведение на това място.

Как да се държим при посещение на гробище и в какви дни да отидем

Сред вярващите има поверие, че не трябва да се ходи на църква и на гробища през нощта и след залез слънце. Смята се, че денят е времето на живите, а нощта е времето на мъртвите, а посещавайки гробищата привечер, можете да безпокоите починалия или дори да го разгневите.

Освен това не можете да посещавате гробищата на големи църковни празници, има строго определени празници, на които може да направите това.

гробища зима

Друго мистично вярване е, че не можете да отидете на гробовете на близките си през зимата, но ако се случи, тогава се върнете по точно същия път, по които сме минали и ако наоколо има църква, то я обиколете три пъти. В противен случай рискувате да „донесете“ душата на починалия вкъщи.

Какво трябва и не трябва да се прави в гробището

Има цял списък от неща, които в никакъв случай не могат да се правят в двора на църквата. Като се има предвид, че езическите и християнските традиции се различават една от друга и хората са ги смесвали помежду си от векове, по-добре е да се съсредоточите върху собствените си навици и вярвания.

храна гробище

Храна за мъртвите

Можете да донесете сладкиши, бисквитки, тютюн или алкохол на гробището (ако починалият е пил или пушил през живота си). Част от донесените лакомства трябва да се изядат до паметника, а останалите да се оставят на мъртвите. Моля, имайте предвид, че можете да носите само храна, която може да се съхранява дълго време.

Предмети, оставени на гроба

Има поверие, че всички неща, които лежат на гроба, принадлежат на починалия. Ето защо в никакъв случай не трябва да вземете нищо със себе си от самия гроб, а ако изпуснете нещо, за нищо на света не го вдигайте! В краен случай, ако нещо случайно се изплъзне от ръцете ви, можете да го вземете и да го „изплатите“ като поставите няколко монети на гроба.

Скръб или прекомерна радост

Според народните поверия човек не трябва да се тревожи и да се разстройва твърде много – починалият ще ви съжали и ще иска да спаси любимия си от беда, като го вземе при себе си.

По същата причина е забранено да организирате пиршества и да се забавлявате – завистта на мъртвец ще причини проблеми в живота ви.

НИКОГА не ходете на гробищата в тези дни около Коледа: Традицията да се посещават гробовете на мъртвите роднини съществува в почти всички страни. Така им …Dec 12 2021vijti.com

Снимка за спомен

Някои хора се снимат на гробището в импулс да уловят запомнящ се момент от срещата с жив близък, например. Откажете се от този навик – не можете да снимате живи хора на гробище, в противен случай можете да им причините болест и дори смърт.

Също така не си струва да снимате чужди гробове. Най-малкото това не е съвсем етично, а и така смущавате душата на починалия, която след това ще се закачи с вас.

Обърни се или не?

Напускайки гробището, в никакъв случай не трябва да се връщате и обръщате. В противен случай ще отнесете душата на починалия или друго същество, което живее в двора на гробищата, в дома си. Тази забрана е най-древната и една от най-значимите.

гробище дрехи

ВАЖНО: Отивайте на гробището само в черни дрехи. Ако сте бременна и не се страхувате от тежка гробна енергия, тогава можете да посетите мястото на погребението на вашите роднини, облечени в червено – по този начин ще можете да защитите детето от неземни сили.

Бабата на убитата Красимира: Знам, че няма да върна красивата си внучка от гробищатаНа трагичния за цял свят 11 септември, когато преди години терористи сринаха със земята кулите-близн…Sep 25 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!