На село й викат Влашка баница, а на вкус е като тутманик – майсторлъшки специалитет за майсторки в кухнята:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви представим една много интересна рецепта за баница или по-скоро за тесто с плънка , чието оформление е необичайно, ефектно и красиво. За вкуса няма какво да говорим! Пухкави слоеве тесто, смесени с ароматна плънка в невероятна хармония – сигурно вече сте любопитни, затова нека преминем към рецептата на тази интересна Влашка баница :

Влашка баница

Продукти:

1 кг брашно

500 мл прясно мляко

1 кубче мая

1 кафена чашка олио

2 яйца

1 супена лъжица сол

1 супена лъжица захар

1 пак.

маргарин/масло

сусам за поръсване

Приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в млякото, което предварително сме затоплили леко. Щом маята започне да набъбва, добавете олиото и яйцата и замесете тесто. Солта се слага предварително в брашното.

След като се омеси тестото, се разделя на три части, маргарина (маслото) – също на три части.

Вземете една топка, разточете я и я намажете с масло. След това се прегъва отстрани, след това отново се намазва с масло и отново се прегъва. Оформя се на топка.

тесто баница

Същото се прави и с другите две части от тестото. Поставят се в чиния всяка поотделно и се оставят в хладилник за половин час.

След това вземете едно парче тесто и го разточете до размера на тавата, след което добавете плънка по желание, например сирене и яйца или сирене с праз.

плънка за баница

Втората кора също се разточва, след което се слага върху плънката и върху нея отново се слага от плънката. Третата кора се разточва и се поставя най-отгоре върху плънката.

Върху третата кора не се слага нищо. Така оформеното тесто се нарязва по дължина на ленти и всяка лента се усуква (все едно се изцеждат дрехи), след което се нареждат в намазнена тава една до друга.

влашка баница със сирене

Оставете баницата да втаса, намажете с яйце и сусам и изпечете в предварително загрята фурна.

влашка баница със сусам

Много вкусно става!

Вечеря в кори за баница – хем засищаща, хем лесна, хем евтина! Навиваш, печеш и заливаш:Това е вид баница с готови кори , но е много засищаща и вкусна, затова се приготвя като основно ясти…Jan 31 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!