Мистерията около убийството на Людмила Живкова продължава: причината вероятно е таен проект, наречен с кодовото име „Звездна карта“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Людмила Живкова вероятно е била убита заради таен проект, наречен „Звездна карта“. Това казва пред столичен ежедневник Стефан Симеонов, помощник на дъщерята на Тодор Живков – Людмила, и човекът, който архивирал цялата й документация. „Людмила мислеше за борбата с наркотиците, за развитието на децата. Създаде Бяла книга на българското дете и организира две асамблеи, които събраха над 10 хиляди души. В рамките на една от тези асамблеи започнахме проект, който се казваше „Звездна карта“. Това е нещо, за което разказвам за първи път в живота си.
В „Звездна карта“ трябваше да картотекираме всички талантливи деца и да ги превърнем в приятели на България. В Русия това не се харесваше“, разказва Симеонов.Най-строго пазената тайна в НРБ! Ето какво е предсказала пророчицата Ванга на клана ЖивковиВанга била в близки приятелски отношения с фамилията на Тодор Живков. Това разкрива д-р Радка Кирчев…Nov 8 2018vijti.com

Руснаците са били особено ядосани, след като разбрали за проекта на Живкова. Цялата идея била да се създаде елит от надарени деца, които след време да поемат управлението на страната във всички области.
В същото време на асамблеите „Знаме на мира“ трябвало да бъдат картотекирани всички надарени деца от чужбина, с тях да се поддържа постоянна връзка, да им се помага и те да бъдат превърнати в приятели на България. Така че след време, когато повечето от тях се окажели на ръководни позиции, те щели да са благоразположени към страната ни. Случайно или не, проектът е задействан само няколко месеца преди смъртта на Живкова. Людмила имала грандиозна идея за осъществяването на три огромни проекта в областта на Малко Търново.

Един от тях бил създаването на един от т.нар. колежи на обединения свят, който да е разположен в зоната на Аркутино. Там трябвало да се развие проектът „Знаме на мира“.
„В него трябваше да се обучават над 250 български и чуждестранни деца по специална програма. Тяхната задача беше от влизането в колежа до тяхното излизане така да се обучат, че да станат бъдещето на международните организации от типа на ЮНЕСКО, ООН. Идеята на тези колежи на Людмила беше да изгради бъдещ елит. Този изключително важен за страната образователен проект гарантираше бъдещето на 250 деца. 50 се обучаваха в Аркутино, останалите 200 се пръсваха в колежи в Индия, Канада и Мексико“, разказва за тайния детски елит Симеонов.

Втората идея на Живкова била да създаде аналогичен център като този в Аркутино, но в Странжда, който да се казва „Евросвати“. В него трябвало да се обединят всички водещи учени в България и света. „Проектът проработи ефективно, но нашето общество не се запита защо не действа в пълната си мощ. Знак за това е случаят, в който трима възпитаници на асамблеята – синът на Муамар Кадафи, Соломон Паси и Евгения Живкова, се събраха в Либия и помогнаха за освобождаването на сестрите. Това беше идеята – да имаме приятели, свързани с името на България, които да работят цел живот за доброто на страната. Така че всички деца бяха картотекирани по една много модерна методика“, обяснява идеите на Живкова той. Голяма амбиция на Людмила Живкова били и проучването на духовното движение, стартирало в Странджа – исихазма. Това е мистическо течение в православното християнство, според което при усилена молитва и и вглъбяване вярващият може да постигне единение с Бог.

„Людмила искаше точно този механизъм да проучим. Как може да възникне една духовна доктрина. Но мен ме е яд най-много за това училище в Аркутино, чиито празни сгради стоят и до днес. Ще ви кажа само един от предметите там – способност за съпреживяване. Една изключително сериозна техника, по която сме правили учебника в Женева. Издирихме 200 души в Странджа, които са с увреждания. Изпитът се състоеше в това всяко дете да живее един месец с един увреден човек. Да живее с него, да съпреживява с него. Накрая изпитвахме сакатия за това как детето се е справило“, спомни си още Симеонов. За жалост проектите на Живкова остават нереализирани докрай, а не много след стартирането им Людмила умира. След смъртта й програмата е забравена, а децата разпръснати.Пет култа на соца: Каквото хубаво имаме, е построено по времето на Тодор Живков? (СНИМКИ)От известно време е модерно да се говори за социализма. Някои страдат по него, други го обругават. З…Oct 29 2018vijti.com

Източник: Бгжурнал

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!