Огромно говедо, каквото никога не сте виждали досега, стана хит в мрежата. Ще се хванете за главата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не всеки ден можете да видите говедо, което да ви кара да спрете и да се хванете за главата. Такъв е случаят с Никърс.
Кадри с най-големия представител на едрия рогат добитък в Австралия бяха разпространени от тв канала ABC News и светкавично превзеха социалните мрежи, пише Dir.bg.
Седемгодишното Холщайн-Фризийско говедо тежи 1.4 тона и е високо 193 см. Телевизията „7 News“ сравнява ръста му с този на легендарния баскетболист Майкъл Джордан, който го надвишава с едва 5 см. По-долу можете да видите как биха изглеждали, ако застанат един до друг:
Никърс е бил закупен, за да предвожда стадото.
Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците: Вижте какво правят в коремчето на мама преди ражданетоУчени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят к…Nov 16 2018vijti.com

Собственикът Джеф Пиърсън разказва пред ABC News, че Никърс е прекалено голям, за да се побере в машината, която използват в кланицата. „Той ще доживее живота си във фермата в ролята на естествен лидер на стадото“, гарантира Пиърсън.   Ето как новината се превърна във вайръл в социалните мрежи и обиколи световните новинарските емисии – от тези на австралийските медии до нюзфийда на БиБиСи:

Холщайн-фризийско говедо е най-високомлечната порода, която е създадена благодарение на дългогодишната целенасочена развъдно-подобрителна работа в САЩ и в Канада, пише agro-consultant.net. То е било внесено в Америка за първи път през 1621-1625 г. По късно през 1861-1875 г. и през 1905 г. отново е правен внос на черношарено холандско говедо.
Селекцията на холщайн-фризийското говедо е била провеждана главно в направлението за мляко. Селекционерите не са обръщали особено внимание на маслеността на млякото , а на млечната продуктивност.

Холщайн-фризийското говедо се отличава от Европейското черношарено с това, че е по-едро, с по-здрави крака и копита и по-добре развитото виме. Главата е дълга и висока, тясна и суха. Шията е тясна и дълга. Холката е висока, остра и дълга. Гърбът и поясницата са слабо замускулени. Крайниците са дълги и слаби, като холщайн-фризийското говедо притежава здрави копита. Вимето е обемисто.
Цветът на космената покривка е черно-шарен. Цветът на холщайн-фризийското говедо не е бил обект на селекцията. Има животни с червеношарен цвят и те са известни като червен холщайн.

Холщайн-фризийското говедо е най-едрото от млечните породи говеда. Кравите тежат 680-700 кг, а биците-900-1200 кг. През 1993 г. млечната продуктивност на 4,119,544 контролирани крави е била 8 538 л. Млякото е било с 3,66% масленост и 3,20% белтък.
Всички световни рекорди за млечност принадлежат на Холщайн-фризийското говедо.
Източник: Блиц
Тя е руската снайперистка, разтърсила САЩ с укора: Джентълмени, вие твърде дълго се криете зад моя гръб (ВИДЕО)Людмила Павличенко е родена в средата на 1916 г. в Киевска губерния. Първата й любов довела до бреме…Nov 28 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!