Майстор готвач посочи грубите грешките при готвенето на кюфтета

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Смешно е, но много домакини правят значителни грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни. Днес ще ви представим кои съставки нямат място в кюфтетата и какви е добре да сложим на тяхно място.

Нова такса по морето за „тормоз на готвача“Други заведения пък хитреели, като слагали в менюто цени без ДДС. Кръчми и хотели по морето цакат кл…Aug 24 2019vijti.com

Повечето жени все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да променим кулинарните си навици.

Оказа се, че някои от съставките, които всички слагаме в кюфтетата, „убиват“ вкуса на месото.

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Зелето, тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате!

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.

Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие.

Ути Бъчваров е истинска звезда във Валенсия: Местни журналисти го квалифицират като „престижен български готвач”В истинска звезда във Валенсия се превърна българския кулинар Ути Бъчваров. Българинът е на посещени…Jul 23 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!