Косата ни показва колко дълго ще живеем

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

С напредването на възрастта външният вид на хората се променя, а сивата коса се счита за един от признаците на стареене.Испански учени обаче откриха неочаквана връзка между появата на сива коса и продължителността на живота.

Цветът на косата, който мигновенно добавя 10 години отгоре (снимки)Жената трябва да остане жена при всички обстоятелства . Така че косата, ноктите и кожата винаги да й…Feb 13 2021vijti.com

Специалистите от Мадрид са провели няколко изследвания, в рамките на които те внимателно проучили историите на болестите на над пет хиляди различни хора на възраст от 30 до 60 години.

Така те установили как цветът на косата е свързан с риска от преждевременна смърт от сериозни заболявания.

За да се получи пигментът, който е отговорен за цвета на косата, в човешкото тяло трябва да присъства вещество – gloution (глуатион). Същото вещество е необходимо за предпазване на организма от сърдечно-съдови и онкологични заболявания, както и от болестта на Алцхаймер.

С напредването на възрастта производството на това вещество в организма намалява, а рискът от сериозни заболявания, напротив, се увеличава.

При хората с ранно посивяване на косата веществото gloution се „изразходва” не за производството на пигмент, а за защитата на тялото.

Това означава, че човек може да живее в продължение на още много години след ранната поява на сива коса. И обратно – липсата на сиви косъмчета е сериозен повод за тревога от ранна смърт.

Фризьор: Това е най-фаталната грешка, която съсипва косатаВсички хора – без значение дали говорим за жените или за мъжете, искат да имат здрава, гъста и краси…Jan 31 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Заразената с Ковид Софи Маринова: Куче като мен не мре
error: Content is protected !!