Евтин и бърз обяд с патладжан: По-вкусно и по-здравословно от лазаня и мусака!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Този обяд с патладжани е лесен за приготвяне и всеки може да си го позволи, евтин е. Освен че се приготвя много лесно и бързо, Лятната гозба с патладжани  е много вкусна, обилна и засищаща, защото е богата на витамини.

Вкусната запеканка с патладжани се приготвя бързо и лесно и ще ви трябват следните съставки:

Лятна гозба с патладжани

Продукти:

2 патладжана

3 домата

140 г спанак

4 супени лъжици рикота или извара

1 скилидка чесън

200 г кашкавал

доматен сос

сол, черен пипер, босилек и зехтин според нуждите

Приготвяне:

патладжани филийки

Патладжаните се измиват под течаща вода, след което от тях се отрязва дръжката и се нарязват продълговати на ленти с ширина приблизително 1 см. В намазнена тава със зехтин се нареждат ред патладжани, след което се добавят сол, черен пипер и малко босилек, след което се намазва с още малко зехтин.

патладжани в тава

Маринован патладжан с чесънце и орехчета- кралицата на рецептите това лято Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Патладжанът е кр…May 18 2022vijti.com

След това наредете още един ред, след това овкусете и подреждайте и така докато използвате всички патладжани. След това ги сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

През това време червените домати се измиват и нарязват на кръгчета и се посоляват с малко сол, след което се оставят настрана. Спанакът също се измива, поставя се в купа, след което се овкусява с микс от подправки по избор и се смесва с извара, рикота или друго сирене, което лесно се натрошава.

Настържете малко чесън върху спанака и объркайте сместа. Когато патладжаните се изпекат, оставете ги да се охладят малко, след което в огнеупорен съд се нареждат първо най-дългите ленти патладжани, така че първият ред да се нареди, но се оставя да виси малко от патладжаните навън (за да покриете по-късно повърхността с тях ).

печен патладжан в тава
Печените патладжани трябва да са меки. След първия слой добавете спаначената смес в средата на тавата и разпределете равномерно. Частитеот патладжана, които излизат от тигана, не се покриват.

патладжани запеканка

патладжани със спанак

Отгоре се поръсва с малко зехтин, след което се нареждат доматите и накрая се поръсват с кашкавал и доматен сос. След това повторете процедурата, като подредите втори ред патладжани, след това сместа със спанак, зехтин, домати, кашкавал и доматен сос.

редена запеканка

Накрая подреждате последния ред патладжани, а онези части от плънката, които не са покрити, се покриват с парчетата от първия ред, които излизат от тавата. На финала се поръсва с още малко кашкавал или пармезан и доматен сос.

зеленчукова запеканка с патладжани

Можете да използвате доматен сос или сос маринара. За да получите сос маринара, добавете към доматения сос чесън, риган, босилек и ситно нарязан лук.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. Обядът е толкова фантастичен, но и обилен, че е достатъчен за цялото семейство.

патладжанена запеканка

Да ви е сладко!

Как да си приготвим патладжан за зимата без да променяме вкуса муПонякога ме хваща яд, че вкусните летни зеленчуци през зимата страшно поскъпват и за съжаление вече …Sep 13 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!