Домашно сладко от ягоди с цели плодчета

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
„Неустоимо сладко с цели плодчета ягоди и необикновен аромат!“
Начин на приготвяне

Почистете ягодите от дръжките и ги измийте. Използвайте цели добре оформени ягоди без наранявания по тях. Изгнилите плодове не ги ползвайте.

По-малките плодове оставете цели, по-големите разрежете наполовина. Сложете ги в дълбока купа, като поставите първо половината, върху тях сипете половината захар, покрийте с останалите ягоди и останалата захар. Оставете купата в хладилник за една нощ. На сутринта ягодите ще са пуснали течност.

Прехвърлете цялото съдържание от купата в дълбока тенджера и сложете на котлона.

Варете сладкото, като междувременно разбърквайте внимателно като гледате да запазите повече от плодовете цели, след като заври ще се образува пяна, отпенвайте с лъжица, колкото повече пяна отделите, толкова по-бистро ще е сладкото.

Варете до получаване на гъста смес, проверявайте с капка върху чиния, тя не трябва да се разнася, също и в чаша със студена вода. Сложете лъжичка лимонтозу и разбъркайте. Махнете от котлона.

Подгответе бурканчета, чисти и сухи, по възможност ги затоплете леко във фурната на 50 градуса, за да не се спукат при пълнене. Още горещо налейте и разпределете сладкото в бурканчетата, постарайте се във всяко да има цели плодчета.

Затворете с капачките и обърнете надолу. Оставете така сладкото за два дни, след което съхранявайте на тъмно и проветриво място.

Домашното сладко от ягоди с цели плодчета е готово.

Аплодисменти за 28-годишната лекарка, която обикаля забравени от Бога села, за да лекува старите хора тамМладата жена избрала да се посвети на общата медицина и най-близкия контакт с хората, нуждаещи се от…May 1 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!