Децата във Финландия карат велосипеди до училище при -17 °C

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Всички смятаме, че карането на велосипеди е занимание за сухите и топли месеци.

Общо прието е, че завили ли сняг, всички прибираме колелата и вадим дебелите обувки и шейните.

Д-р Гайдурков: Не яжте месо 2 седмици за здрав имунитет през зимата!Имунната система е основна част от анатомията и физиологията на човешкия организъм. Тя включва косте…Oct 26 2019vijti.com

Но в малкото финландско градче Оулу смятат, че зимното колоездене е напълно възможно с правилното планиране и инфраструктура. Населението продължава да кара велосипедите си, дори когато температурите стигнат -17 °C, а учениците се предвижват до училищата на две гуми, пише Dama.bg.

И въпреки, че изглежда странно, родителите на децата в Оулу ги насърчават да карат велосипеди, вместо да използват градския транспорт. По техни думи така се калява имунната система и организмът не привиква към застоялия начин на живот.

Съветникът по градското благоустройство Пека Такола, който провежда тази инициатива, смята, че карането на велосипеди през зимата напълно безопасно.

„Посетихме няколко училища и разговаряхме с много от местните учители и директори, за да ги успокоим, че сме подготвили пътната инфраструктура“, коментира той.

 

Идеята за предвиждане с велосипеди дори през зимата бе приета изключително добре и множество потребители на интернет пространството я одобриха.

„Със сигурност се забавляват изключително много по пътя за училище„, гласят много от коментарите.

Деца умират, а лекари взимат 57 хил. лв. заплата докато слагат стентове на здрави пациентиВинаги като пия кафе, чета и мисля за случващото се в държавата, която наричам мой дом. Може би за т…Nov 19 2019vijti.com

Източник: dunavmost

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Изследователи от университета в Аризона установиха, че караниците със съпругата…
error: Content is protected !!