Сашка Васева разказа истината за голямата си пенсия от 1700 евро

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Пълна лъжа се оказаха слуховете, че певицата Сашка Васева ще взима 1700 евро германска пенсия. Певицата, чийто съпруг има немско гражданство, вероятно ще остане без пенсия, научи HotArena.
„Пълна лъжа е, че ще вземам 1700 евро пенсия. Не само няма да получавам пари от Германия, но вероятно ще остана и без пенсия от България. Така че зложелателите ми могат да спят спокойно”, заяви Сашка Васева, в отговор на ширещите се слухове за нея.
Певицата заяви, че по патриотични причини е отказала да стане германски гражданин.
Сашка Васева с пенсия от 1700 евро: Не плаща нито лев осигуровки, но когато навърши 67 години, ще прибира всеки месец голяма сумаBeтepaнĸaтa нa фoлĸa Caшĸa Baceвa нe e пpeтpyпaнa c aнгaжимeнти, нo изoбщo нe ce пpитecнявa зa cтapи…Aug 21 2019vijti.com

„Истината е, че отдавна отказах да получа немско гражданство, така че няма как да взема пари от тяхната държава. Аз съм голяма патриотка и за нищо на света не бих се отказала от гражданството си в България.
Само мъжът ми е немски гражданин, аз нямам чуждо гражданство”, каза още Сашка.
Въпреки влошеното й здраве и проблемите с очите, певицата далеч не мисли за пенсиониране. Вместо това работи упорито и се надява, докато й дойде време да се оттегли от сцената, да е разрешила този си проблем.

„Аз съм на 52 години и не мисля да се пенсионирам. Подготвила съм се, че може да не получа пенсия, каквато е съдбата на много мои колеги. Не мога да изпреварвам времето и да се тревожа отсега затова”, казва още певицата, пише „България днес”.
Сашка не се тревожи от слуховете по свой адрес, а по-скоро се забавлява с тях. Певицата смята, че те са пълни измишльотини на нейни зложелатели.
Певицата споделя съдбата на много свои колеги, които по време на социализма се водели „свободна професия”. Те получавали хонорари, но удръжките от данъците им покривали само риск от трудова злополука, но не и пенсия.

Това е и причината днес те да получават минимална помощ от държавата.
Въпреки здравословните си проблеми, Сашка приза, че се чувства отлично и не иска да се оплаква. Често се усмихва и така отговаря на нападките на хейтърите към себе си.
Пожелаваме от все сърце на Сашка Васева да бъде все така лъчезарна и да приема с усмивка предизвикателствата, които животът й поднася.
Източник: Хотарена
Синът на дупнишката фолк фурия Сашка Васева – Христо-Никола Бакърджиев е станал истински красавецСинът на дупнишката фолк фурия Сашка Васева – Христо-Никола Бакърджиев е станал истински красавец. 1…Jun 8 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!