Какво издават фейсбук постовете на Десислава Радева: Мнението на психолози

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Музикалният тюрлюгювеч говори само за едно – повърхностност
Не толерира превъзходството на мъжкия пол
С по-фриволни изяви създава близост, излиза от рамката на строгост и формалност

Десислава Радева вдигна пищна морска сватба СНИМКИПищна морска сватба е вдигнала първата дама Десислава Радева, научи „Ретро“. Щастливият повод върнал…Oct 10 2019vijti.com

Всички гледат и оценяват тоалетите на Десислава Радева, търсейки еволюция в нейното поведение на първа дама. Истината се крие не в дрехите, а в онлайн живота на президентшата. Всъщност фейсбук проявите й говорят много повече за нейната личност.

Последният пост на Радева в социалната мрежа е от вечерта на местните избори, когато в късните часове на деня тя публикува песента “Кукавица” на Цеца Величкович, придружена с думите: “Поздрав за кой разбрал”. Веднага се появиха предположения, че президентшата реагира с тази музикална проява на думи на Бойко Борисов в ефир – “ако десните считат, че тези кукувици са Костинбродска промяна, да я подкрепят”.

Дали е така, може само да се гадае, но фактът, че Радева отново „взриви“ социалната мрежа, е безспорен. Подробно проследяване на нейните фейсбук публикации за последните три години показва определени

повтарящи се модели.

Затова “168 часа” потърси професионалното мнение на психолози относно онлайн поведението на първата дама и какво всъщност отразява то.

“Очевидно е, че изявите на госпожа Радева гравитират основно около проблем със самочувствието. Безспорно е, че тя има нужда от внимание – коментира експертът Росен Йорданов, бивш зам.-директор на Института по психология на МВР. – При всички положения това е един човек, който трудно се побира в кожата си.

Дадената й роля, чрез нейния съпруг, очевидно много я възбужда и изкушава да прави неща, които в предишната й битност на неизвестен човек не са имали чуваемост. Тя раздува традиционната представа на българина за съпругата до президента, като използва възможността да се радва на внимание и да го търси повече, отколкото хората очакват от нея.

Зад всичко прозира една зле прикрита, зле камуфлирана суета. Прави впечатление лекото фамилиарничене с известни личности, дори които тя признава, че не познава. Тонът в стил софийска бохема, който се опитва да демонстрира, отново разкрива помпозност и вътрешен копнеж за изява.”

С времето – от легендарния вече пост за котарака на Радеви (обвързан с гей парада) през 2017 година до днес – първата дама редуцира собствените си думи и действа с повече или по-малко закодирани послания. Не може задълго обаче да се въздържи от публикации.

“Когато става въпрос за публични личности, в социалните мрежи се очаква да се балансират два крайни на пръв поглед принципа – обяснява доц. д-р Маргарита Бакрачева от Департамента по психология към Института за изследване на населението и човека при БАН. – Допустимото от гледна точка на изпълняваната социална роля (премереност, сдържаност), което не кореспондира изцяло със същността на социалните мрежи – залагането на личната позиция, по-емоционалния тон и споделяне на съдържание. Сухото информативно или изразяващо единствено позиция изявление не е в стереотипа на комуникацията в социалните мрежи. Личните страници автоматично биха изгубили смисъла си и биха наподобили личен сайт.”

В постовете на Радева очевиден превес има споделянето на музикални парчета в най-разнообразни стилове – Rammstein, Iron Maiden, Rainbow, AC/DC, “Уикеда”, Моцарт, Чайковски, Миро, “Ку-Ку бенд”, Цеца и много други.

“Музикалният тюрлюгювеч говори само за едно – повърхностност – анализира Йорданов. – С госпожа Радева сме връстници. И на 50 години аз мога да кажа каква музика харесвам и какви групи, както и че ги познавам много добре. Когато човек представя себе си чрез песен, иска да подсили впечатлението за своя вкус, да покаже колко е културно-просветен – това е едно

контролирано представяне

на себе си.

Разделям тук два типа хора – такива, които слушат просто за да се заявят като част от някакъв мейнстрийм, да покажат, че са културно повлияни от даден стил, и такива, които истински харесват едно или друго.

Госпожа Радева с нейните музикални презентации оставя впечатлението, че е от хората, които са повърхностно прилепени за дадена музикална култура. Ясно е, че тя се идентифицира с нашето поколение, което е по-рокаджийско. Но ако човек наистина е почитател на Iron Maiden или на Rainbow – може да се изрази чрез много други техни парчета. Вместо само с хитове от 90-те, които са въртени навсякъде и всеки е чувал. В случая

това е само демонстрация.

Ако някой харесва Iron Maiden и Слави Трифонов, значи има нещо гнило. Повярвайте ми. Аз съм фен на Iron Maiden, колата ми е брандирана дори и не познавам друг фен, който да харесва в същото време Слави Трифонов.”

Източник: 24 часа

Десислава Радева препълнила куфарите си с маркови дрехи за посещението в САЩ: Тоалетите й събраха погледите СНИМКИДесислава Радева препълнила куфарите си с маркови дрехи за посещението им с Румен Радев в Америка, н…Sep 26 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!