Зуека най-после отвърна на нападките – кротко, кратко и ясно

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Васил Василев-Зуека отвърна на нападките на художници относно творбите му. Той сподели коментар на Десислава Тивчева във фейсбук, която също е автор на картини, и написа: „Понеже аз никога няма да отговоря на когото и да било, ето … Благодаря!“.

Рекорди: 450 000 гледаха Слави без аутокю, а емигрантът Зуека разплака 2,3 милионаТе се разделиха, защото единият не бил добър актьор, а двамата заедно не можели добре да пеят – днес…Aug 31 2021vijti.com

Ето и самия коментар:
„Гилдията на художниците си намери поредната жертва. Зуека хвърли в потрес непоклатимото академично войнство. След интервюто с него и признанието му, че е продал 260 картини за година, започнаха да му смятят печалбата тутакси и най-вече да задават кардиналния въпрос: „е ли това изкуство?“. Жалка, жалка родна картина.

Продавал бил, само защото е известен. Ами, станете и вие известни и продавайте, кой ви пречи?! Пораженческото мислене, че художникът трябва да е беден и непризнат, е отживелица във времето на Интернет и глобалното село. Или по-скоро е оправдание за некадърност да се справиш с правилата на конюнгтурата.

Мили художници, намерете достойнството някъде в себе си и успявайте да се радвате на чуждия успех, вместо да го принизявате до собствения си неуспех или да го подлагате на съмнение. Успелите хора нямат време да завиждат. А колкото до изкуството… в цял свят никой не се наема да даде еднозначно определие за съвременното изкуство, но, разбира се, в България всеки се чувства знаещ и кадърен, за да дава оцнки и лепи етикети.

Историята и дистанцията на времето са истинските съдници на изкуството, не вие, не аз.

Винаги се чувствам омерзена в такива моменти, не че на някой му пука. По-лошото е/за мен самата/, че и на мен вече не ми пука… за „художниците“. Когато не одобрявам нещо, преминава в графата „игнор“.

П.п.:Разгледах му нещата на Зуека, харесват ми. Достатъчно е, че ме накараха да трепна и да се замисля. Смели са, честни. Дори и преиграването е дозирано. Ако за една година е постигнал такава сбобода на изказа и личен почерк, какво ли ще покаже след 10!

Съвсем оправдано е напуснал блатото.

Толкоз“.

Анна Цолова със силни думи на огорчение към Слави и Зуека „Със семейството ми решихме да сменим страната с друга, в която законите се спазват. Простичко е. Н…Aug 29 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!