Рекорди: 450 000 гледаха Слави без аутокю, а емигрантът Зуека разплака 2,3 милиона

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Те се разделиха, защото единият не бил добър актьор, а двамата заедно не можели добре да пеят – днес единият иска да управлява държавата, а другият да даде бъдеще на сина си в чужбина.
Васил Василев-Зуека: Напуснах България преди 3 месеца и ще живея в държава, където се спазват законите.
Слави Трифонов: Българските политици все още не са адекватни на желанията на суверена. Затова е необходимо да има мъдрост, морал и смирение – така трябва да изглежда политическата сила в демокрацията.

Защо Слави избра да говори пред Бойко Василев?Слави Трифонов ще даде първото си телевизионно интервю в ролята си на политически лидер. В деня на в…Aug 27 2021vijti.com

Двама почти връстници – между 55- и 56-годишни, казват тези думи в разстояние на часове в петък. И едва ли предполагат, че повече от 72 часа буквално милиони ще ги четат и коментират. Интервютата на Слави Трифонов по БНТ и на Васил Василев-Зуека в “24 часа” натъжиха едни, вбесиха други, но вече 72 часа социалните мрежи димят от емоции.

Интервютата на двамата вече не така млади мъже, започнали заедно в легендарното “Ку-ку”, а после с почти паралелни животи – превръщат се в едни от най-добрите телевизионни водещи в България, сега ги разделят съвсем – първият става политик, а вторият емигрира заради политиците.

Кой видя и прочете интервютата на Трифонов и Зуека?
Извънредната поява на Слави Трифонов по БНТ, където разговаря с Бойко Василев в традиционния час на “Панорама” (предаването все още е в лятна ваканция), бе анонсирана от предния ден. В интервюто си партийният лидер обяви, че няма да подкрепи съставянето на правителство с третия мандат. Точно затова и публичната му изява бе чакана, защото от съобщеното от Трифонов зависи до голяма степен ще има ли поредни избори, или не.

Според пийпълметричната агенция ГАРБ интервюто е гледано от 447 370 зрители, като измества по рейтинг в същия период комерсиалните телевизии, които по принцип имат надмощие над БНТ.
Трифонов говори от 20,40 до 21,27 ч на 27 август, като достига рейтинг 6,67 процента и аудиторен дял на зрителите над 4-годишна възраст от 22,16%.

Почти в този час “24 часа” публикува на своя сайт интервюто със Зуека, в което той коментира защо няма да се яви в една от най-гледаните шоу програми по Нова телевизия.
За денонощие интервюто с актьора бе прочетено от над 2,2 млн. души и според брояча на сайта се превърна в най-четения текст изобщо.
Заради това, че Слави е лидер на водеща партия, а неговият бивш съратник, с когото припяваха заедно на Камен Воденичаров в парчето “Не съм избягал” от албума “Хъшове”, избяга 24 години по-късно.

Зуека напусна България отчаян, че у нас нищо не се променя 31 години. Той стана изразител на екзистенциалната драма на родените през 60-те и 70-те години на ХХ век, че не успяха да направят България добро място за живеене.
“Ку-ку” – предаването, което събира и разделя Трифонов и Зуека. Двамата се познават от легендарното студентско предаване “Ку-ку”.

По онова време Зуека е нещо като батко на Слави. Той и Стефан Рядков управляват плюшения Мистър Ку-ку. Зуека е вторият кукловод в популярното предаване. Първият е Камен Воденичаров. Слави изпълнява актьорски задачи в шоуто, въпреки че учи в Консерваторията. След години Зуека ще обясни, че си тръгва от “Каналето” именно заради Слави, който по думите му е бил слаб актьор и не е знаел какво да прави.

Докато все още са в “Ку-ку”, и двамата пеят, без да могат да го правят особено добре.
След албума “Жълта книжка”, в която Зуека изпълнява едни от най-известните песни – “Шъ тъ праа да умиргаш”, “Дулсинея”, “Наричане”, той на практика спира да се занимава с пеене. Нещо повече, вече казва, че не може.
“Гласът не е като рисуването, изменя се и отдавна гласът ми не е това, което беше преди 30 години”, обяснява пред “24 часа” в петък, 27 август.

След “Ку-ку” Слави не само продължи да пее, но се превърна в истинска звезда благодарение и на турнетата, които правеше с “Ку-Ку бенд” и общите им песни, у нас и по света.
Студентското предаване отдавна е приключило живота си, но кариерите на двамата продължават да се развиват стремително извън БНТ.
Трифонов създава собственото си шоу по Би Ти Ви, в което говори все повече за политика, докато стана и лидер на партия “Има такъв народ”.

Зуека се отдаде изцяло на артистичния си талант – създаде театър “Кредо” с вече бившата си жена Нина Димитрова, не спря да се снима в киното, както и в телевизията, където дълги години е водещ на едни от най-популярните забавни програми на Нова тв. До момента, в който просто смени държавата ни с друга, “в която законите се спазват”.
Нестихваща вълна от коментари в неочаквани посоки бе предизвикана от размислите му за живота, който живеем у нас, както и обяснението му защо си е тръгнал преди 3 месеца. Най-важното в тях е: “Избрах едно малко по-добро бъдеще за малкия ми син.”

Тъкмо бях започнала да пиша статус за липсващите въпроси и за липсващите отговори в интервюто на Слави по БНТ, когато видях интервюто със Зуека. С малко думи казано – и двете интервюта ми донесоха тъга, написа във фейсбук бившата тв водеща Анна Цолова.
Зуека ме разплака, сподели също журналистката Миролюба Бенатова:
Това интервю искам да коментираме. Защо един успял човек в България я сменя за друга държава, “в която законите се спазват”.

Зуека ме разплака и зарадва. Разплака ме, защото му завидях за смелостта да направи толкова голяма промяна, която аз не мога. Зарадва ме заради смелостта да направи толкова голяма промяна. На добър час!

За всички нас, прехвърлили 40-те, е може би ясно, че сме в положението на родителите си през 89-а. Но ако те, поради незнание и наивност имаха надежда, че най-доброто предстои, то ние вече знаем, че нашето завъртане отминава и каквото и да предстои, то е за следващото поколение.
Георги Тошев обяви: Зуек, винаги си бил по-смел от мен! Още когато пръв си тръгна от “Ку-ку”! P.S. До среща скоро!

Кои са те

Слави Трифонов, лидер на партия “Има такъв народ”, е роден през 1966 година в Плевен, завършва Консерваторията със специалност “Виола”.
Висок е 1,98, откъдето произлиза прякорът му Дългия.

Телевизионната и артистичната му кариера започват, след като е поканен от Влади Въргала да участва в скеч в студентската програма “Ку-ку”. Постепенно се налага като актьор и водещ, а и като певец и лидер.
На основата на “Ку-ку” прави собствено вечерно шоу по Би Ти Ви, което е най-успешният телевизионен продукт у нас изобщо.

След като напуска Би Ти Ви, създава собствена телевизия 7/8 и партия “Има такъв народ”, която на последните парламентарни избори е първа политическа сила, но не получава подкрепа, за да състави собствено правителство. В петък Слави Трифонов обяви, че депутати от неговата партия нама да подкрепят и съставяне на правителство с третия мандат, което означава, че ще има още веднъж избори през тази година.
Не е женен.

Зуека – псевдоним на актьора и художник Васил Василев, е роден през 1965 година в Сливен. През 1992 година завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ.
Висок е 168 см и често се шегува с ръста си.

Кариерата му започва като водещ на куклата в студентското предаване “Ку-ку”. Работи в “Хъшове”, но огромната слава придобива като водещ на “Господари на ефира”, “Като две капки вода” и “Маскираният певец”.

Женен е 3 пъти. Съвсем кратък е бракът му с актрисата и журналистка Румяна Узунова. С актрисата и преподавателка Нина Димитрова имат дъщеря Девина на 20 години. Двамата с Нина създават театър “Кредо”. Третият му брак е с режисьорката Ана Вичева, от която има син Стефан на 7 години.

Анна Цолова със силни думи на огорчение към Слави и Зуека „Със семейството ми решихме да сменим страната с друга, в която законите се спазват. Простичко е. Н…Aug 29 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!